ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Λοβέρδος κατά πάντων: Υπάρχουν τενεκέδες στην ΚΟ της ΝΔ

Γιάννης Λοβέρδος κατά πάντων: Υπάρχουν τενεκέδες στην ΚΟ της ΝΔ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Eurokinissi

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στην ΚΟ της ΝΔ, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που υπολειπόταν του στόχου του 33% που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα ορισμένοι βουλευτές να βάλουν κατά πάντων και να καταφέρονται επί δικαίων και αδίκων.

Σήμερα ο Γιάννης Λοβέρδος, από το Κανάλι της Βουλής, εξαπέλυσε μύδρους τόσο κατά συναδέλφων του βουλευτών, όσο και κατά υπουργών, εξωκοινοβουλευτικών κυρίως, μιλώντας μάλιστα για «τενεκέδες», εντός της ΚΟ της ΝΔ.

«Δυστυχώς το 41% σε πάρα πολλούς στην ΝΔ δημιούργησε αλαζονεία. Αυτοί οι άνθρωποι καβάλησαν το καλάμι και εύκολα ή δύσκολα θα ξεκαβαλικέψουν», είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής ο οποίος, προχωρώντας με ένα βήμα παραπέρα, με οργισμένο ύφος είπε πως «υπάρχουν και τενεκέδες στην ΝΔ ανάμεσα στους 158 βουλευτές».

Η «μπάλα» όμως πήρε και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, για μερικούς εκ των οποίων είπε πως είναι «είναι σφόδρα εναντίον τους» διότι – όπως αιτιολόγησε - «δεν μπόρεσαν να βγουν με ψήφο και πήγαιναν με το αξίωμα του υπουργού στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές». «Αυτό το θεωρώ ανήθικο», ανέφερε μάλιστα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, δεν εξαίρεσε από την έντονη κριτική του και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για τις σχετικές με το εκλογικό αποτέλεσμα δηλώσεις του, εκτίμησε ωστόσο ότι «είναι ανατάξιμα τα πράγματα».

Αναφερόμενος και τις «μετεγγραφές» από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε μεν ότι υπάρχουν στελέχη που είναι άξια «και καλώς έχουν έρθει», έβαλε ωστόσο κατά «πράσινου» στελέχους, το οποίο «μετακόμισε» στη ΝΔ. «Έβγαινε στα πάνελ μέχρι πέρυσι και διαφωνούσαμε πολιτικά και την είδα την επομένη των εκλογών σε Γενική Γραμματέα σε υπουργείο. Δεν μπορεί να έχω τσακωθεί εγώ πριν ένα μήνα στον αέρα μαζί της και μετά να είναι γραμματέας του Μητσοτάκη», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Τέλος, σχετικώς με τα όσα λέγονται περί ανάγκης «στροφής της ΝΔ προς τα δεξιά», ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι είναι «ψευδεπίγραφο» το δίλημμα Δεξιά ή Κέντρο καθώς, όπως εκτιμά ο ίδιος, «ο λαός το μόνο που μας είπε είναι λύστε τα προβλήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ