ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινωνικό δημοψήφισμα επιθυμεί η πλευρά Τεμπονέρα - Η πρόταση Ραγκούση - Θεοχαρόπουλου

Κοινωνικό δημοψήφισμα επιθυμεί η πλευρά Τεμπονέρα - Η πρόταση Ραγκούση - Θεοχαρόπουλου

Ο Διονύσης Τεμπονέρας με τον Γιάννη Ραγκούση

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Σε αίτημα για κοινωνικό δημοψήφισμα επιθυμεί να μετατραπεί το αίτημα για εσωκομματικό δημοψήφισμα στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία η πλευρά Τεμπονέρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ώστε να πρωταγωνιστήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη δημιουργία «νέου, κοινού και μεγάλου» πολιτικού φορέα που θα διεκδικήσει επάξια τη νίκη από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, κατά την πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση και του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η πλευρά Τεμπονέρα εκτιμά πως είναι προτιμότερο ο λόγος να δοθεί όχι μόνο στα στελέχη, στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνουν Ραγκούσης- Θεοχαρόπουλος, αλλά σε όποιον πολίτη το επιθυμεί ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης ή τοποθέτησης.

Το καταστατικό του κόμματος, πάντως, κάνει λόγο για μέλη και φίλους.

Πρόθεση της άτυπης εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι η κατάθεση του αιτήματος να πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα συγκληθεί άμεσα από τον Στέφανο Κασσελάκη, στις 30 Ιουνίου όπως είπε ο ίδιος, καθώς επίσης και η Πολιτική Γραμματεία.

Όπως κι αν έχει, το πιθανότερο είναι η εσωκομματική αντιπολίτευση να καταλήξει σε κοινή θέση όταν φτάσει ο κατάλληλος χρόνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ