ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα ζητούν Ραγκούσης - Θεοχαρόπουλος – Η στάση Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα ζητούν Ραγκούσης - Θεοχαρόπουλος – Η στάση Τεμπονέρα

Ο Γιάννης Ραγκούσης έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

INTIME ΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εσωκομματικό δημοψήφισμα ώστε να πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργία «νέου, κοινού και μεγάλου» πολιτικού φορέα που θα διεκδικήσει επάξια τη νίκη από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ζητήσουν Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κι άλλα στελέχη του κόμματος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που ο Στέφανος Κασσελάκης προσδιόρισε για τα τέλη του μήνα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, αυτή η πρωτοβουλία βρίσκει σύμφωνα και προβεβλημένα στελέχη όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος έχει άλλωστε επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη διαλόγου και με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, κάνοντας μάλιστα λόγο για ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας.

Η πρόταση για δημιουργία νέου κοινού φορέα προσεγγίζει και τις θέσεις που έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα κι ο Διονύσης Τεμπονέρας, χωρίς πάντως η πρωτοβουλία Ραγκούση- Θεοχαρόπουλου να έχει αναληφθεί σε συνεννόηση μαζί του.

Στελέχη με αναφορά στον εργατολόγο μας λένε πως η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να γίνει καλύτερη- βρίσκονται πιο κοντά στην ιδέα ενός δημοψηφίσματος που δεν θα αφορά μόνο τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλων των προοδευτικών κομμάτων-, αλλά μάλλον δεν θα απέχει από την υπερψήφισή της.

Τα ίδια, πάντως, στελέχη εκφράζουν τη δυσπιστία τους για το κατά πόσο ο κ. Κασσελάκης θα συγκαλέσει άμεσα την Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Τεμπονέρας, εξάλλου, σήκωσε το γάντι που πέταξε και σε εκείνον νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- «σε όποιον δεν αρέσει η πόρτα είναι ανοιχτή»- λέγοντας πως ήταν πολλά χρόνια πριν από εκείνον στο κόμμα, είναι και θα παραμείνει ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τις διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα προβλέπεται καταστατικά.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε παράθυρο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι με τη Νέα Αριστερά, σε κοινοβουλευτικό και μόνο επίπεδο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ