ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα η εσωκομματική αντιπολίτευση όσο δεν παρεμβαίνει ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα η εσωκομματική αντιπολίτευση όσο δεν παρεμβαίνει ο Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Τον Αλέξη Τσίπρα περιμένει στον ΣΥΡΙΖΑ η εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία παραμένει με το όπλο παρά πόδα, όσο δεν παρεμβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως μπορεί και να μην παρέμβει ποτέ ενόψει, μάλιστα, του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Κι αυτό γιατί είναι ευρέως διαπιστωμένο στην Κουμουνδούρου ότι κανείς από τους επίδοξους δελφίνους δεν διαθέτει το εκτόπισμα στη βάση του κόμματος που απολαμβάνει προς το παρόν ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνεπώς όποιος βγει μπροστά θα το κάνει μόνο με την ασπίδα Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται πάντως πως στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να αναμειχθεί, πολλώ δε μάλλον όταν τα «ξαναβρίσκει» με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, πολλούς από τους οποίους είχε πικράνει με την ανάρτηση που έκανε λίγη ώρα πριν το συνέδριο του Φεβρουαρίου και τη μη παρουσία του σε αυτό.

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, άργησε να συνέλθει, αν έχει συνέλθει, από το αποτέλεσμα της Κυριακής το οποίο πίστευε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο για το κόμμα του.

Έσπευσε, πάντως, να στείλει το μήνυμα «ήρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο», σηματοδοτώντας τη μετεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, με κομβικό στόχο τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου.

Με πυρήνα την πεποίθηση ότι «η μεταβολή του πολιτικού σκηνικού έχει ήδη ξεκινήσει», η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει αποφασισμένη για δυναμικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα κι επιδιώκει ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες και συγκλίσεις στη βάση προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, όπως αυτό των πρόωρων εκλογών.

Όπως κι αν έχει, μια ιδέα από τις επόμενες κινήσεις του θα δώσει ο κ. Κασσελάκης σήμερα Τετάρτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM (10.30) και, κυρίως, στην αυριανή ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την οποία συνεργάτες του μας προϊδεάζουν πως θα προκύψουν σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Στην Κουμουνδούρου έχει ήδη ξεκινήσει η εκπόνηση ενός «πλήρους» κυβερνητικού προγράμματος, πέρα από την ακρίβεια και το φορολογικό που έχουν ήδη παρουσιαστεί, που θα περιλαμβάνει τη στέγη, τους μικρομεσαίους και τους νέους.

Ο κ. Κασσελάκης, επίσης, προχωρά - είναι σχεδόν έτοιμο - στη δημιουργία ινστιτούτου κατά της ακροδεξιάς με την ονομασία Center for European Progress, το οποίο θα έχει έδρα στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη και στο οποίο θα συμμετέχουν και μέλη των think tanks τα οποία ναι μεν έχουν συγκροτηθεί εδώ και καιρό, αλλά στην ουσία δεν έχουν ακόμα συνεδριάσει κι αρκετά από αυτά δεν έχουν ούτε καν ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα ξεκινά τη διαδρομή του με τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Χθες, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ