ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι καταλογίζει η βάση στην Κουμουνδούρου που θέτει ως ορόσημο το συνέδριο του φθινοπώρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τι καταλογίζει η βάση στην Κουμουνδούρου που θέτει ως ορόσημο το συνέδριο του φθινοπώρου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS/ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Νέος γύρος «blame game» λαμβάνει χώρα στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής το οποίο δεν ικανοποίησε πρώτα και κύρια τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου θέτουν το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου ως το επόμενο ορόσημο για το κόμμα για μια νέα δυναμική πορεία με ορίζοντα τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν εδραιωμένη την θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση και καταγεγραμμένη ως εκ τούτου την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο, που σε αντίστιξη με το ιστορικό χαμηλό της ΝΔ του δίνει το δικαίωμα να προετοιμάσει «με ηρεμία κι αισιοδοξία» την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Το μήνυμα που στέλνει Κουμουνδούρου είναι πως «η μεταβολή του πολιτικού σκηνικού έχει ήδη ξεκινήσει και πως το χτύπημα της κυβερνητικής αλαζονείας που ήταν ο βασικός μας στόχος αποτελεί την καύσιμη ύλη των επερχόμενων διεργασιών».

Ηρεμία κι αισιοδοξία, πάντως, δεν προοιωνίζονται οι δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Νίκου Παππά όσο και του Διονύση Τεμπονέρα (ο τελευταίος μαζί με τον Αντώνη Κοτσακά).

Ο μεν τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας υποστήριξε πως η προοδευτική αντιπολίτευση χρειάζεται μία αξιοπιστία ισχύος και πως απαιτείται μια συγκροτημένη διαδικασία ανίχνευσης προγραμματικών συγκλίσεων με ορίζοντα κι εκλογική σύγκλιση, ενώ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας συμπεριλαμβάνει τη Νέα Αριστερά στο συντονιστικό όργανο που κατά τον ίδιο πρέπει να συσταθεί για τη διαμόρφωση μιας μίνιμουμ συμφωνίας ανάμεσα στα προοδευτικά κόμματα.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η βάση του κόμματος βράζει με την Κουμουνδούρου και τον προεκλογικό της σχεδιασμό.

Αρκετοί σε Οργανώσεις Μελών και Νομαρχιακές κάνουν λόγο για εξαφανισμένους υπευθύνους από τα κεντρικά, αλλά και βουλευτές που χρεώθηκαν και περιφέρειες που δεν ήξεραν, για καμπάνιες της δεκαετίας του ΄60, χωρίς διαφημίσεις σε τοπικά ΜΜΕ, δίχως υποψηφίους σε κρίσιμες περιοχές, χωρίς να ακούνε τη γνώμη τους και με μόνη έγνοια να γεμίζουν λεωφορεία για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις Κασσελάκη, καθώς και με υποψήφιους ευρωβουλευτές που μόνοι τους ενημέρωναν κατά τόπους για τις περιοδείες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ