ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ - Αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ - Αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, που επαναβεβαίωσε και ενίσχυσε τη δύναμη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συζητήθηκαν ακόμη τα επόμενα βήματα, ενόψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στις 10:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους νέους ευρωβουλευτές του κόμματος που εξελέγησαν στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται πως από τη ΝΔ πρώτος εξελέγη ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ ψήφων (309.707) σε σχέση με όλους τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ οι υπόλοιποι που εξελέγησαν ευρωβουλευτές ήταν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 260.168, Ελίζα Βόζεμπεργκ με 246.802, Φρέντης Μπελέρης με 238.015, Ελεονώρα Μελέτη με 173.247, Μανώλης Κεφαλογιάννης με 162.002 και Δημήτρης Τσιόδρας με 157.203.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ