ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ραντεβού Μητσοτάκη στο Μαξίμου με υπουργούς και η «επανεκκίνηση» με ανασχηματισμό

Τα ραντεβού Μητσοτάκη στο Μαξίμου με υπουργούς και η «επανεκκίνηση» με ανασχηματισμό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

CNN Greece

Κλίμα ανασχηματισμού επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής και μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το οποίο εντείνεται τις τελευταίες ώρες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει απανωτά ραντεβού στο Μαξίμου με κορυφαίους υπουργούς. Μάλιστα στην κυβέρνηση όλοι προεξοφλούν ότι θα γίνει και μάλιστα σύντομα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ήδη συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Ακη Σκέρτσο, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Μάκη Βορίδη, ενώ στο Μαξίμου βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης.

«Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και γίνονται και αλλαγές προσώπων», σχολίαζαν από το πρωί κυβερνητικά στελέχη πριν και μετά τον πρώτο μετεκλογικό πρωινό καφέ.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει, αναφορικά με τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις μετά το αποτέλεσμα-μήνυμα των Ευρωεκλογών.

Τις φήμες ανασχηματισμού ενέτεινε και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε το επίσημο ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο για αύριο, Τρίτη, στην Ιορδανία. Για την Παρασκευή έχει οριστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, λογικά, θα συνέλθει υπό τη νέα του σύνθεση.

Πάντως, την Τρίτη (11/6), ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές στις 10 το πρωί, ενώ το απόγευμα έχει προγραμματίσει η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον το αφήγημα της επόμενης ημέρας, αλλά και το μήνυμα που θα στείλει σε πολίτες και υπουργούς.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπελέρη:«Από σήμερα είμαστε πιο δυνατοί»

Με τον Φρέντι Μπελέρη επικοινώνησε το απόγευμα της Δευτέρας (10/5) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εκλογική του επιτυχία στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε μήνυμά του από τις φυλακές, ο νεοεκλεγμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την στήριξή του «στον αγώνα για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και τη δυνατότητα που μού έδωσε να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις Ευρωεκλογές».

«Και εγώ και η οικογένεια μου δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα όσα έκανε για εμάς» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως «δώσαμε και κερδίσαμε μια μάχη για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Αλλά και ταυτόχρονα μια μάχη για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για τις αρχές και τις αξίες, που πρέπει να συμμερίζεται οποιος θέλει να έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Την ίδια ώρα, ευχαρίστησε τόσο τους ψηφοφόρους του και τους «φίλους σε όλη την Ελλάδα που στάθηκαν στο πλευρό μου στην πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής μου. Ένα μωσαϊκό στήριξης και εθελοντών που έγραψε ιστορία παλεύοντας για έναν ιερό σκοπό: την ελευθερία και την περηφάνια του Ελληνισμού».

Καταλήγοντας, τόνισε πως «στα αδέρφια μου από την ελληνική εθνική μειονότητα, θέλω να πω ότι από σήμερα μπορούμε να αισθανόμαστε πιο δυνατοί. Και σε κάθε συμπολίτη μας ότι ως Ευρωβουλευτής θα εργαστώ σκληρά για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου, τη Νέα Δημοκρατία και πάνω από όλα στην Πατρίδα μας».

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, στους Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου «που εδώ και 395 ημέρες που βρίσκομαι στη φυλακή, είναι διαρκώς στο πλευρό το δικό μου και της οικογένειας μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ