ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η «εξέγερση» στην ελληνική Κεντροαριστερά: Δημοσίευμα του Politico για πιθανές συνεργασίες

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στη πιθανή συνεργασία των κομμάτων της Κεντροαριστεράς που θα τεθούν απέναντι στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται δημοσίευμα του Politico για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

«Ώρες μετά το κλείσιμο των κάλπες, στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς, καθώς κανένα από αυτά δεν φαίνεται να μπορεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους και να παρουσιαστεί ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχασε ψήφους και κατά τις ευρωεκλογές της Κυριακής», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ενώ η Νέα Δημοκρατία βγήκε αποδυναμωμένη από την αναμέτρηση της Κυριακής, έλαβε ακόμη περισσότερες ψήφους από τα δύο κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί.

Όπως σημειώνεται, «τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε σε υπέρβαση στα άλλα κεντροαριστερά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, με στόχο την "αναγέννηση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού [πολιτικού] χώρου"».

Μάλιστα το Politico επικαλείται δηλώσεις του Διονύση Τεμπονέρα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αντώνη Κοτσακά, πρώην υπουργού που «κάλεσαν τους ηγέτες της κεντροαριστεράς να παραμερίσουν τις "προσωπικές τους στρατηγικές, σχέδια και στόχους" και να συνεργαστούν για να παρουσιάσουν ένα ενιαίο εναλλακτικό πρόγραμμα για την ελληνική διακυβέρνηση».

«Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ποιος πρέπει να ηγηθεί του κόμματός της, πρέπει να συζητηθούν», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης