ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: Όλα έτοιμα στον δήμο Αθηναίων για τις εκλογές

Δούκας: Όλα έτοιμα στον δήμο Αθηναίων για τις εκλογές

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

EUROKINISSI

Καθ' όλα έτοιμος για την αυριανή εκλογική διαδικασία είναι ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος θα έχει στη διάθεση των ψηφοφόρων 737 εκλογικά τμήματα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, ανέφερε:

«Στον δήμο Αθηναίων είμαστε καθ' όλα έτοιμοι. 737 εκλογικά τμήματα είναι διαθέσιμα και 1.300 δημοτικοί υπάλληλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Αύριο, όλες και όλοι ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Καλή ψήφο».

Στις 21:00 την Κυριακή (09/06) η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21:00 αναμένεται να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και για το ποια κόμματα θα έχουν καταφέρει να περάσουν το όριο του 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Στις 19:00 θα δημοσιευθεί το μεγάλο exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis.

Περί τις 23:00 αναμένονται τα πρώτα στοιχεία για τη σταυροδοσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών που είναι κατανεμημένοι σε 31 κόμματα και διεκδικούν τις 21 έδρες που αναλογούν στη χώρα μας.

Η γρήγορη έκδοση του πρώτου αποτελέσματος οφείλεται στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης SRT, μέσω του οποίου οι 18.617 δικαστικοί αντιπρόσωποι των ισάριθμων εκλογικών τμημάτων της χώρας θα μεταδώσουν το τελικό αποτέλεσμα του τμήματος τους άμεσα μέσω συσκευής τάμπλετ που θα παραλάβουν το Σάββατο.

Παράλληλα θα στείλουν το αποτέλεσμα και μέσω του ειδικού εντύπου (τηλεγράφημα), όπως συμβαίνει ανελλιπώς από τις εκλογές του 1981.

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα σε όλη την ΕΕ

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σκοπεύουν να δημοσιεύσουν τις πρώτες επιμέρους εκτιμήσεις τους για τις εκλογές σε όλη την ΕΕ στις 18:15 το απόγευμα της Κυριακής και την πρώτη πλήρη σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου στις 20:15. Αυτά τα δεδομένα θα συνδυάζουν τις εκτιμώμενες ψήφους και τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Έως τις 23:00 το βράδυ, μόλις έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα κράτη μέλη, θα έχουμε μια αξιόπιστη, ολοκληρωμένη ματιά στη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ