ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες εκτιμήσεις πριν τις κάλπες και η επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες εκτιμήσεις πριν τις κάλπες και η επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS /

«Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς δεν θα αρχίσει τη Δευτέρα, αλλά το βράδυ της Κυριακής», λένε στο CNN Greece αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παραλλήλως την αισιοδοξία τους ότι το κόμμα τους κι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφύγει δημοσίως να οριοθετήσει τι σημαίνει νίκη και τι ήττα για εκείνον στις ευρωεκλογές, ωστόσο στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι ένα ποσοστό πάνω από το 17,85% του περασμένου Ιουνίου θα βοηθήσει τον κ. Κασσελάκη και να δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προοπτική εξουσίας, αλλά και να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί στο καταστατικό συνέδριο του φθινόπωρου.

Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στελέχη που τον περιμένουν στη γωνία και τα οποία «δεν ίδρωσαν τη φανέλα» κατά την προεκλογική περίοδο.

Με εξαίρεση, άλλωστε, τις δύο τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες ήταν ο κ. Κασσελάκης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που «τράβηξαν το κουπί».

Η απάντηση των στελεχών που θεωρούνται αδρανή είναι πως δεν ζητήθηκε η ενεργοποίησή τους από τα κεντρικά.

Την ίδια ώρα, και με την πεποίθηση ότι ο κ. Κασσελάκης έχει κάνει ήδη τη μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα και, μάλιστα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η Κουμουνδούρου ατενίζει με αισιοδοξία τη μάχη της Κυριακής αλλά και της επόμενης ημέρας, με βασικό «όπλο» τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιτελείς σημειώνουν με νόημα πως «όταν ο Στέφανος Κασσελάκης συστήθηκε στον κόσμο ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμετωπίστηκε αρνητικά με χαρακτηρισμούς περί μικρομεγαλισμού κι άλλα ανάλογα σχόλια, ενώ οι πιο καλοπροαίρετοι- αν και το ελπίζουν- θεώρησαν ανέφικτο έναν τέτοιο στόχο».

Τώρα όμως, επισημαίνουν εμφατικά οι ίδιοι κύκλοι, η απειλή Κασσελάκη φαίνεται να πραγματώνεται, όπως δείχνουν τόσο οι δημοσκοπήσεις όσο και η «λυσσαλέα μονομέτωπη» επίθεση της ΝΔ.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται μόνον τον Κασσελάκη», λένε τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου.