ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο λαός που εναντιώνεται στα λόμπι της ΕΕ, πολέμους και ακρίβεια, να ψηφίσει ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Ο λαός που εναντιώνεται στα λόμπι της ΕΕ, πολέμους και ακρίβεια, να ψηφίσει ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην  Πάτρα, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ/GEORGE KARAGIANNIS

«Στόχος του ΚΚΕ στην κάλπη της Κυριακής είναι να εκφραστεί ακόμα περισσότερο η ανοδική πορεία του ΚΚΕ όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στις διεργασίες του εργατικού-λαϊκού και φοιτητικού κινήματος και σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων»: Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στο «Open».

«Είμαστε αισιόδοξοι, άλλωστε είναι και ζήτημα-κριτήριο για το πως προχωρά το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και αυτό μπορεί να γίνει με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» συμπλήρωσε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι «πρέπει να δεχθεί πλήγμα η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο για την αλαζονεία του 41%, αλλά για όλα: Από το έγκλημα των Τεμπών, που ακόμα συνεχίζεται, μέχρι τα ζητήματα που αφορούν την Υγεία, την Παιδεία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ακρίβεια, τα ενοίκια, τις εργασιακές σχέσεις».

«Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολιτική της ΕΕ, διότι δεν νομοθετεί μόνος του ο κ. Μητσοτάκης εδώ. Καταρχάς τα περισσότερα τα πέρασε και με τις ψήφους των υπολοίπων, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛ. Λύσης του κ. Βελόπουλου, που τώρα έχει ανέβει στα κεραμίδια και κάνει δήθεν "αντισυστημική" αντιπολίτευση. Και όλα αυτά τα μέτρα, αυτές οι οδηγίες, οι κατευθύνσεις πρώτα συνδιαμορφώθηκαν στο ευρωκοινοβούλιο και μετά πάνε στα εθνικά κοινοβούλια και υλοποιούνται» πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε δεσμεύσεις»

Σχετικά με την ερώτηση «γιατί να ψηφίσει το ΚΚΕ κανείς στις Ευρωεκλογές, διότι είναι ένα κόμμα που δεν πιστεύει στην ΕΕ και την ευρωβουλή» είπε «φυσικά δεν πιστεύουμε σε αυτή την ΕΕ, γι' αυτό ακριβώς πρέπει να μας ψηφίσει, διότι εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις.

Αυτή την ΕΕ, των μονοπωλίων, των μεγάλων ομίλων, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, των λόμπι, όλων αυτών που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό βεβαίως δεν την θέλουμε. Βεβαίως εκφράζουμε αντίθεση. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να μας ψηφίσει ο λαός».

«Το 50% του ελληνικού λαού εκφράζει αντίθεση σε αυτή την ΕΕ, διότι αυτή η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη των λαών. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη των λαών, με την Ευρώπη της ειρήνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της μη εκμετάλλευσης, της ανάπτυξης και όλα αυτά. Αλλά αυτή πρέπει να είναι μία άλλη Ευρώπη. Για εμάς είναι η σοσιαλιστική Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών και όχι αυτή εδώ η Ευρώπη της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος» σημείωσε.

Επισήμανε ότι το προεκλογικό κλίμα «σε πολλές περιπτώσεις "ξέφυγε" σε ζητήματα που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό».

«Δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό πόσο πλούσιος είναι ο κ. Κασσελάκης και πόσο πλουσιότερος, ο κ. Μητσοτάκης. Υπάρχει μεγάλη αποστροφή από ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα της δουλειάς τους, του μισθού τους, της υγείας, της ακρίβειας, των σπουδών των παιδιών τους».

Ερωτηθείς, σχετικά, είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης έπρεπε αμέσως, μόλις εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το "πόθεν έσχες" του, όπως κάναμε όλοι».

Σχετικά με ορισμένες «οξείες εκφράσεις» που είχε χρησιμοποιήσει αναφερόμενος στον Στ. Κασσελάκη είπε ότι «πως να εκφραστείς διαφορετικά για έναν άνθρωπο ο οποίος τη μια λέει αυτό και την άλλη το άλλο. Τη μιά "ιερή συμμαχία το ΝΑΤΟ" και την άλλη μιλάει εν ονόματι της αριστεράς και πάει στο Μουσείο του Μπελογιάννη και λέει ότι τιμά τους αγωνιστές της αντίστασης».

Για την επίσκεψη Κασσελάκη
στο Μουσείο Μπελογιάννη

Ως προς το αν τον «ενόχλησε η επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη», ο Δ. Κουτσούμπας είπε «ενόχλησε τους ανθρώπους που έδωσαν και την ίδια τη ζωή τους γι' αυτά τα ιδανικά».

«Το πρόβλημα δεν είνα ότι πήγε, οποιοσδήποτε μπορεί να πάει. Όλοι να πηγαίνουν και όλοι να βγάζουν και να βγάζουμε διδάγματα. Το πρόβλημα είναι ότι την ώρα που πήγε εκεί για τα ιδανικά που εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης κάνει δήλωση και λέει το ΝΑΤΟ "ιερή αμυντική συμμαχία". Ο ελληνικός λαός ξέρει τι έλεγε ο Μπελογιάννης για το ΝΑΤΟ, τους Αμερικάνους, την άρχουσα τάξη της χώρας και όλες αυτές τις "ιερές αμυντικές συμμαχίες" κατά τον κ. Κασσελάκη » τόνισε.

«Είναι ντροπή, να μιλάει εν ονόματι της αριστεράς. Δεν νομιμοποιείται. Ούτε πρέπει οι αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι να νομιμοποιήσουν στη λογική τους τέτοιες αντιλήψεις» πρόσθεσε.

«Και πριν τον Οκτώβριο, το Ισραήλ είχε δολοφονήσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους»

«Εμείς», συνέχισε, «δεν τον κατηγορήσαμε γιατί πήγε στην Παλαιστίνη και έκανε συνάντηση με την Παλαιστινιακή Αρχή. Τον κατηγορήσαμε γιατί πάει στην Παλαιστίνη, για συγκεκριμένους ψηφοθηρικούς λόγους, την ίδια ώρα που μιλάει για "δικαίωμα αυτοάμυνας" στο Ισραήλ ένα κράτος-δολοφόνο, τρομοκράτη, που το ίδιο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο -που ξέρουμε ότι εκεί δεν είναι αριστεροί ή κομμουνιστές, αλίμονο, τώρα, μη τρελαθούμε-ονομάζει εγκληματία πολέμου τον Νετανιάχου».

Στην παρατήρηση «Και τη Χαμάς…», απάντησε «τη Χαμάς απ' την αρχή την είχε ονομάσει έτσι για τις ενέργειες που κάνει και βεβαίως κανείς δεν συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες. Το έχουμε πει χίλιες φορές. 'Αλλο αυτό όμως και άλλο να δίνεις άλλοθι σε ένα κράτος το οποίο, και πριν χτυπήσει η Χαμάς τον Οκτώβριο, είχε δολοφονήσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, είχε εκτοπίσει πάρα πολλούς ανθρώπους και έχει χιλιάδες, επίσης, φυλακισμένους στις ισραηλινές φυλακές. Κάνει εποικισμούς, είναι κράτος κατακτητής. 'Αρα, τι συζητάμε τώρα;»

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στις αιτίες της ακρίβειας, με πρωταρχικές τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις πολιτικές της ΕΕ, όσο και στις προτάσεις του ΚΚΕ, που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τον λαό από την τεράστια ακρίβεια.

Κάλεσε, τέλος τον λαό, και ειδικά τη νεολαία «να πάει να ψηφίσει την Κυριακή, να ψηφίσει σωστά και να ψηφίσει ΚΚΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ