ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μεγάλη ευθύνη η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Μητσοτάκης: Μεγάλη ευθύνη η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του από τη φρεγάτα Κίμων στη Λοριάν της Γαλλίας

IΓ.Τ Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / NTIME NEWS

«Η σημερινή εκλογή της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι μεγάλη ευθύνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνένετυξής του στην ΕΡΤ από τη φρεγάτα Κίμων στη Λοριάν της Γαλλίας.

«Δεν μπορούν να ικανοποιούν τους πάντες οι αποφάσεις μας, έχουμε τις συμμαχίες μας και με αίσθηση υπευθυνότητας και σταθερότητας η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει», σημείωσε.

«Είμαστε υπερήφανοι για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» επισημαίνει επίσης ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Χ.

Ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Είναι μια εθνική επιτυχία που αναγνωρίζει τον ρόλο της πατρίδας μας ως δύναμης σταθερότητας, με πίστη σε αρχές και αξίες, όπως η Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο».

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα προχωρήσουν τα θαλάσσια πάρκα, και η Τουρκία όπως κι εμείς, μπορεί να κάνει ότι θέλει εντός χωρικών της υδάτων, και τόνισε ότι «ο σκοπός στις συνομιλίες, είναι μπούμε στον πυρήνα της διαφοράς μας με τους υπουργούς Εξωτερικών στα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Καλό είναι να συνεχιστεί ο διάλογος αυτός χωρίς να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε απαραίτητα» είπε ο πρωθυπουργός, και προσέθεσε ότι «συνεργαζόμαστε καλά στο μεταναστευτικό, το κλίμα έχει αλλάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία άλλαξε τις θέσεις της.

«Δεν είμαστε αφελείς. Γιατί εάν ήμασταν δεν θα χτίζαμε τέτοια πλοία, και μακάρι να είναι αχρείαστα πάντα» υπογράμμισε.

«Το Κυπριακό -είπε-ενδεχομένως μπορεί να στηριχθεί από την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και σημείωσε ότι στηρίζουμε την κ.Ολγκίν και την επανέναρξη των συνομιλιών», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι αποδεκτή η θέση της Τουρκίας περί δυο κρατών στην Κύπρο».

Τέλος, ανέφερε ότι «είμαστε υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, είμαστε υπέρμαχοι της λύσης των δυο κρατών, το ζήτημα όμως είναι πως θα φτάσουμε σε αυτό και πρώτη προτεραιότητα είναι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να αποσυρθεί το Ισραήλ και να απελευθερωθούν οι όμηροι»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ