ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Την Κυριακή ή αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό ή ζούμε με την αλαζονεία του 41%

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS /

«Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική ηγεσία, η οποία να λογοδοτεί στους πολίτες. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα της πολιτικής ζωής. Την Κυριακή είναι μεγάλη ημέρα, ή θα αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό ή θα ζήσουμε με την αλαζονεία του 41%», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Χαλκίδα όπου περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί και την Εύβοια και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν τα προβλήματα του νησιού, αλλά και γενικότερα της χώρας είναι λυμένα κι αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζούνε σε έναν παράδεισο.

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Περιβάλλοντος ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χαλκίδας, ενώ συνομίλησε και με εθελοντές πυροσβέστες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

«Τα ζητήματα ζωής και θανάτου- η Πολιτική Προστασία, το ΕΣΥ, η άμυνα της χώρας- δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής και ψηφοθηρίας. Επιτελείτε λειτούργημα κι όχι επάγγελμα, είστε ήρωες που πρέπει να σας ανταμείβει η κοινωνία και η πολιτεία», υπογράμμισε στους πυροσβέστες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μίλησε και για την ανάγκη μιας κρατικής παρεμβατικής πολιτικής με ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης εστίασε στα τελευταία ρεπορτάζ για την τραγωδία των Τεμπών και στο τι είπε ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης.

«Κύριε πρωθυπουργέ, δεν είναι αστείο. Είναι έγκλημα. Κοιτάξτε τον κόσμο στα μάτια κι απαντήστε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Παρακαλώ να είστε ψύχραιμοι. Αυτά που ακούγονται εμένα με ξεπερνούν. Ως άνθρωπο, όχι ως πολιτικό. Ζητάω από τον πρωθυπουργό να απαντήσει:

-Είναι αλήθεια ότι το κράτος δεν μπορεί καν να επιβεβαιώσει πόσοι είναι οι νεκροί στο έγκλημα των Τεμπών;

-Γιατί αυτή η ανεξήγητη βιασύνη να τα μαζέψετε όλα άρον άρον, χωρίς καμία καταγραφή;

- Δώσατε ή όχι εντολή για μοντάρισμα των συνομιλιών των σιδηροδρομικών το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος, προκειμένου το μονταρισμένο υλικό να δοθεί στο εκλεκτό σάιτ του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα;

-Δώσατε ή όχι εντολή στο δεξί σας χέρι, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο, δύο ημέρες μετά το έγκλημα, να οργανώσει σύσκεψη που έμεινε μυστική και αποκαλύφθηκε τώρα, κατά την οποία αποφασίστηκε το μπάζωμα των Τεμπών»;

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει στη Λαμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης