ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης κατά πάντων: Φυτώριο στελεχών της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ - Αυτοεξευτελισμός της Νέας Αριστεράς

Κασσελάκης κατά πάντων: Φυτώριο στελεχών της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ - Αυτοεξευτελισμός της Νέας Αριστεράς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική ομιλία του

EUROKINISSI

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης όπου απεύθυνε ομιλία στους πολίτες στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις Ευρωεκλογές.

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

"Ξέχασαν να ακούνε οι επαγγελματίες πολιτικοί της χώρας", υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της ομιλίας του, τονίζοντας πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και καλώντας τους πολίτες να στείλουν την Κυριακή ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αλαζονείας αλλιώς τους περιμένουν τρία χρόνια αλαζονείας: "Δεν μας και δεν με κρατάει κανείς".

Παραδέχθηκε αμέλεια για το ότι δεν πούλησε τις εταιρείες του στο εξωτερικό όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: "Με χαρά να πληρώσω το πρόστιμο, να είμαι ο πρώτος πολιτικός που θα πληρώσει μια ποινή που επιβάλλει ο νόμος".

"Η Κρήτη βάφτηκε μπλε πέρυσι και πρέπει όλοι να διορθώσουμε αυτό το λάθος", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για μισή ζωή και στρατηγική επιλογή της ΝΔ να πηγαίνουν όλα σε λίγους.

"Είναι ζήτημα τιμής για το δημοκρατικό λαό της Κρήτης να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά χρώματα", τόνισε, αναγνωρίζοντας την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ανάφερε πως αν ο Παπανδρέου έβλεπε τον Νίκο Ανδρουλάκη ζαρωμένο μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές δεν θα ήταν υπερήφανος, όπως και για το ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ λειτουργεί ως φυτώριο στελεχών της ΝΔ: "Η δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της Δεξιάς".

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για αυτοεξευτελισμό της Νέας Αριστεράς που "βρήκε στασίδι στο ΣΚΑΙ για να χτυπούν το ΣΥΡΙΖΑ", υπογραμμίζοντας πως αν οι "κλεμμένες έδρες" ανήκουν στην Αριστερά να δίνουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα: "Ένα συν ένα ίσον μηδέν στην πολιτική μερικές φορές", επισήμανε, σχολιάζοντας τα σενάρια συνεργασίας ΝΕΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε πως το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε στην ουσία πως η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι χαμένη ψήφος: "Αν η ΝΔ αποκτήσει ισχυρό αντίπαλο την Κυριακή, πολλά θα αλλάξουν. Να σημάνουμε το τέλος της αλαζονείας Μητσοτάκη".

Σε σχέση με το πόθεν έσχες, κάλεσε ξανά τον πρωθυπουργό να ανοίξει αύριο την πλατφόρμα ώστε να καταθέσουν και οι δύο τα περιουσιακά τους στοιχεία για το 2023: «Αγνοούνται τα δύο τελευταία χρόνια της περιουσιακής Μητσοτάκη, το σπίτι του Βολταίρου, τα Panama Papers. Αφού, όπως λένε, δεν είμαι πλούσιος μπορώ να λέω ότι είμαι Αριστερός».

Στάθηκε, μάλιστα, στη φράση "αρχειοθέτηση" την οποία χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες του, υπενθυμίζοντας άλλες περιπτώσεις σκανδάλων που αρχειοθετήθηκαν.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ για την πολυέξοδη διαφημιστική της καμπάνια.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις "κοστολογημένες" προτάσεις του κόμματός του για την ακρίβεια, όπως έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και στο φορολογικό του πρόγραμμα που μειώνει τους φόρους για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Όσον αφορά τα Τέμπη, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως στις δημοκρατίες τα εγκλήματα τιμωρούνται, οι ένοχοι πάνε φυλακή όποιοι κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται: "Εγκλήματα χωρίς τιμωρία υπάρχουν μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα. Και η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, όπως την αποκάλεσε ο πρωθυπουργός τη μέρα που παραδέχτηκε ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Θα ξαναγίνει μία ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα εγκαλείται για το κράτος δικαίου, για τη δημοσιογραφία, για σκάνδαλα υποκλοπών".

Ως προς τη Γάζα ζήτησε να σταματήσει η σφαγή τώρα και να αναγνωριστεί άμεσα παλαιστινιακό κράτος.

«Δεν θα αφήσουμε το ΕΣΥ, την ιστορική κατάκτηση του Γιώργου Γεννηματά, του Παρασκευά Αυγερινού και των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει εμπόρευμα για την οικογένεια Μητσοτάκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνοντας τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.