ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη - Το παρουσίασε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη - Το παρουσίασε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη. Eurokinissi

Το Πόθεν Έσχες παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης,  από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις Ευρωεκλογές. 

Ο κ. Κασσελάκης παρουσιάσε σε γιγαντοοθόνη το πόθεν έσχες για το 2023 στο οποίο φαίνονται εισοδήματα (συνολικό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ) ύψους 1,9 εκατ. ευρώ (ή 2,067 εκατ. δολ.), καταθέσεις 20,1 χιλ. ευρώ, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε 670,9 χιλ. ευρώ.

Επίσης, είχε τοποθετημένο σε επενδυτικά προϊόντα ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ ή 3,04 εκατ. δολ. (ποσό 2,68 εκατ. δολ. ήταν τοποθετημένο σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων μέσω της UBS, ενώ ποσό 358.548,19 δολ. ήταν τοποθετημένο σε μετοχές σε εταιρείες εισηγμένες στο NYSE μέσω της Interactive Brokers).

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο ο κ. Κασσελάκης διαθέτει στις ΗΠΑ ακίνητο 358,14 τ.μ. σε οικόπεδο 54.956,31 τ.μ. (που φέρεται να απέκτησε το 2022) συνολικής αξίας 2,025 εκατ. δολ. Παράλληλα η διώροφη κατοικία που διαθέτει στις Σπέτσες (287,80 τ.μ. σε οικόπεδο 467 τ.μ.) έχει αντικειμενική αξία 313.414,20 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κι ένα διαμέρισμα 105,75 τμ. στην Αθήνα που απέκτησε το 2008 στο οποίο αναφέρεται αξία 100,033 ευρώ.

Παράλληλα, εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του δυο επιβατικά ΙΧ: ένα αξίας 101.458,68 δολ. που απέκτησε το 2022 και ένα αξίας 250.000 δολ. που απέκτησε το 2023.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, φέρεται να συμμετέχει και σε 3 εταιρείες:

  • Στην OSIOS LLC (Μονοπρόσωπη ΕΠΕ) με κεφάλαιο εισφοράς 500.000 δολ.
  • Ως ετερόρρυθμος εταίρος στην PURA VITA EE με κεφάλαιο εισφοράς 15.000 δολ.
  • Και στην OSIOS LLC - Κεφαλαιουχική Συμμετοχή στην TIPTREE MARINE με κεφάλαιο εισφοράς 211.090 δολ.

Δείτε τo Πόθεν Έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Stigmiotypo-o8onhs-2024-06-03-213947.png
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Stigmiotypo-o8onhs-2024-06-03-213915.png

Βίντεο με την παρουσίαση του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα»

Ξεκινώντας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για κοροϊδία των κατοίκων της πόλης από τις δεξιές κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως στη συνέχεια θα αναφερθεί στις αλήθειες του, με πρώτη πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, χαρακτηρίζοντας το νόμο για το πόθεν έσχες πόθεν αίσχος, δεσμευόμενος ότι όταν θα έχει όλα τα στοιχεία θα καταθέσει και πώς απέκτησε την περιουσία του.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι ζάπλουτος και τα βρήκε όλα έτοιμα, ενώ ο ίδιος δεν γεννήθηκε πλούσιος και με μπαμπά πρωθυπουργό.

«Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού. Οι πειρατές δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου, αλλά εκεί που χρωστούν 500 εκατ. ευρώ. Έφερνα κέρδη στην εταιρεία όπου εργαζόμουν και είχα έσοδα 49,5 εκατ. ευρώ. Βίωσα έντονα και τον ουρανό και το γκρεμό. Και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο, στις ΗΠΑ οι Αρχές είναι αμείλικτες. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε τις φορολογικές δηλώσεις των αντιπάλων του».

«Είναι τόσο ανίκανοι που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν ούτε καν την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής πόθεν έσχες. Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου είναι στην ψυχή μου», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης δείχνοντας στη γιγαντοοθόνη τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ.

Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει και τα δικά του στοιχεία για το 2023 για να ξέρουμε πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη «Μονόπολι των ακινήτων του».

Ο ίδιος σημείωσε πως η αλλοδαπή εταιρεία που είχε μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024.

Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τη ΝΔ πως έχει πληρώσει στη Google περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί, ακόμα κι από όλα τα κόμματα στη ΝΔ.

Στη συνέχεια, είπε πως αποφάσισε να βρεθεί δίπλα σε "αυτόν τον έντιμο άνθρωπο, τον Αλέξη Τσίπρα" όταν οι υπόλοιποι τον εγκατέλειπαν.

«Δεν ήμουν έτοιμος όταν κατέθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπήκα στη μάχη με μισά ελληνικά, αλλά με ολόκληρη ψυχή. Εσείς με φτιάξατε, είμαι σάρκα από τη σάρκα σας».

«”Τι ωραία, ΣΥΡΙΖΑ τέλος. Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται κι εμείς να αδειάζουμε τα ταμεία”, σκέφτονταν στην κυβέρνηση. Αναστήσατε το ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχει η κυβέρνηση την αντιπολίτευση που τη βολεύει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τις θέσεις του κόμματός του για μια σειρά ζητημάτων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως το οικονομικό του πρόγραμμα έχει βρεθεί κοστολογημένο κι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Αν κυβερνούσαμε αύριο πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα τα πηγαίναμε», υποστήριξε, προσθέτοντας πως θα κοβόταν επιτέλους το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη ΝΔ «αλαζονεία τέλος» και να του δώσουν τη δύναμη για μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και την αυτοκριτική του ως προς τη διαχείριση της δικής του εικόνας.

«Για 21 χρόνια ήμουν ένα δέντρο που ζούσε χωρίς τις ρίζες του. Ήμουν πάντα ένας Έλληνας που ήθελε να ενωθεί με τις ρίζες του και να προσφέρει στον τόπο του. Θα είμαι πάντα εδώ», σημείωσε.

«Μετά την Κυριακή, για τρία ολόκληρα χρόνια άλλες εκλογές δεν έχει. Μετά την Κυριακή θα έχουμε είτε πραγματική δημοκρατία είτε σκέτη αλαζονεία. Ή τώρα ή ποτέ. Ή ψηφίζουμε ή σκύβουμε το κεφάλι. Στη μισή ζωή που μας υπόσχονται. Στη μισή ζωή που μας εξασφαλίζουν. Στη μισή ζωή που δεν μας φτάνει, δεν μας αξίζει, δεν μας εμπνέει», συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης, υποσχόμενος πως "δεν θα σας προδώσουμε ποτέ".

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ