ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για πόθεν έσχες: Παραδέχομαι την παρατυπία μου, αλλά δεν έχει τίποτα μεμπτό

Κασσελάκης για πόθεν έσχες: Παραδέχομαι την παρατυπία μου, αλλά δεν έχει τίποτα μεμπτό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μετά το ντόρο που προκλήθηκε από την χθεσινή παρουσίαση του Excel γύρω από τα στοιχεία του πόθεν έσχες του, ο Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για «διαφάνεια» έχοντας παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση για το έτος 2023 και παραδέχτηκε ότι υπέπεσε σε μία παρατυπία. 

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάσει και τη δική του περιουσιακή κατάσταση εστιάζοντας στο ύψος του δανεισμού της Νέας Δημοκρατίας και τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» από το κυβερνών κόμμα.

«Να μάθει ο λαός τι ρύθμιση έχει αυτό το κόμμα. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται από την κυβέρνηση τέτοιο μεγάλο θέμα και οι ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας να μην είναι δημόσιες», πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε πως η συμμετοχή του σε αλλοδαπή εταιρεία αφού εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν μια παρατυπία» αλλά «δεν επηρέασε κανένα στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτα μεμπτό».

«Έχουμε θέμα με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος σε αυτή την χώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε λόγο για «μαύρο χρήμα στην πολιτική».

«Δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία ένα θέμα ότι εγώ ως ιδιώτης στις ΗΠΑ είμαι απατεώνας και ευθύνομαι για τα προβλήματα της χώρας. Αυτό που λέω εγώ, είναι ορίστε, εγώ τα δούλεψα, έχω πετύχει, αυτά έχω», είπε και πρόσθεσε «με χαρά να τα παρουσιάσουμε όλα, ας ανοίξει ο πρωθυπουργός τώρα την πλατφόρμα για το πόθεν έσχες».

«Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται από την κυβέρνηση ένα τέτοιο μεγάλο θέμα για εμένα, ως ιδιώτη μέχρι πρότινος και απόδημο, και συγχρόνως οι ρυθμίσεις των οφειλών της Νέας Δημοκρατίας να μην είναι δημόσιες, να μην ξέρει ο ελληνικός λαός πώς αυτό το κόμμα, που είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα, της Ευρώπης διαφημίζει περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα της Ευρώπης την google αυτή τη στιγμή. Εάν ο Έλληνας έχει αποκτήσει ανοσία σε μια τέτοια κατάσταση, τότε πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι μας και να απαιτήσουμε διαφάνεια στην πολιτική, αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα», είπε σε άλλο σημείο.

Ερωτηθείς για την εταιρεία του στην αλλοδαπή, έκανε λόγο για μία παρατυπία ως απόδημος και μίλησε για «παραλογισμό». «Έβαλε απόδημους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και καλά κάναμε και κάναμε κάτι. Έπρεπε να έχουμε έδρες για τους απόδημους, αλλά έγινε αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι αυτός ο νόμος ήταν «για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί τα χρήματά τους, μαύρα, σε offshore στο εξωτερικό. Δεν έγινε για να μπορεί ένας απόδημος να φέρει “άσπρα” στην Ελλάδα, έγινε για να μπορούν οι πολιτικοί, που έχουν προδώσει αυτή τη χώρα να βγάζουν μαύρα στο εξωτερικό».

«Για πρώτη φορά αρχηγός ενός κόμματος παραδέχεται στην χώρα της ατιμωρησίας την παρατυπία του» είπε και πρόσθεσε: «είναι υπερήφανος που έχω την τόλμη μπροστά στον ελληνικό λαό στον οποίο λογοδοτώ να πω ναι, ήταν παρατυπία, αλλά αυτή η παρατυπία δεν επηρέασε κανέναν στην Ελλάδα κανέναν στην πολιτική».

Για το εισόδημα των 1,9 εκατ. ευρώ, είπε πως «ήταν η αμοιβή μου, μισθός, μπόνους για τα 50 εκατ. κέρδος που έβγαλα στους επενδυτές μου το 2022».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, τόνισε πως το ένα είναι υποθήκη στο σπίτι μας στην Νέα Υόρκη, που εξυπηρετείται από τα μισθώματα αυτού του σπιτιού, υπήρχε και μία προκαταβολή. «Σε αυτά τα χρέη υπάρχει και ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου μου, 150.000 δολάρια», τόνισε.

«Υπάρχει μία οικογένεια, όμως, σε αυτή την χώρα που κλαψουρίζει που πρέπει να πουλήσει περιουσία για να συντηρήσει τα παιδιά της για να σπουδάσουν εκτός Ελλάδας» είπε στη συνέχεια, «χωρίς να ξέρουμε το πόθεν αυτών των σπιτιών, το σπίτι του Βολταίρου να λείπει από το πόθεν έσχες, χωρίς να έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας » τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «έλλειψη ενσυναίσθησης». «Γιατί έχουν γίνει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς να ξέρουμε τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ