ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Στηρίζουμε το τρίπτυχο πίστη, πατρίδα, οικογένεια - Η Νίκη δεν θα ενταχθεί σε Ευρωομάδα

Χατζηδάκης: Στηρίζουμε το τρίπτυχο πίστη, πατρίδα, οικογένεια - Η Νίκη δεν θα ενταχθεί σε Ευρωομάδα

O κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νίκη

Η Νίκη δεν θα ενταχθεί σε κάποια Ευρωομάδα, αλλά αντίθετα θα επιλέξει αυτόνομη πορεία, ώστε να μπορεί να αποφασίζει με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, μιλώντας στο CNN Greece o κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νίκη.

Όπως εξηγεί, η Νίκη στηρίζει το τρίπτυχο πίστη, πατρίδα και οικογένεια, το οποίο αυτή τη στιγμή βάλλεται. Έτσι, όπως τονίζει «είμαστε υποχρεωμένοι, βάσει των ιδανικών που πρεσβεύουμε, να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να το προωθήσουμε».

Με αυτή την ατζέντα θα κινηθεί το κόμμα και στο Ευρωκοινοβούλιο για να απαιτήσει πρώτον το σεβασμό που αρμόζει σε μια Ελλάδα και ένα περήφανο λαό που εκπροσωπεί. Και δεύτερον, για να προωθήσει αξίες και ιδέες στις οποίες αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται, ειδικά στο δεύτερο συνθετικό της που λέγεται Ένωση.

Χαρακτηρίζει μάλιστα την ΕΕ ως ένα σύστημα, στο οποίο με ηγεμονικό χαρακτήρα αυτοί που έχουν το ρόλο του οικονομικού ηγεμόνα ελέγχουν τα αδύναμα οικονομικά μέλη και τους δημιουργούν εξαναγκασμό να υποταχθούν στο οικονομικό γίγνεσθαι που θέλουν να προωθήσουν.

Αυτό, σύμφωνα με το κ. Χατζηδάκη γίνεται μέσα από τις Ευρωομάδες.

«Και γι' αυτό το λόγο και η Νίκη θα πρωτοπορήσει. Δηλώνει ότι δεν θα ενταχθεί σε Ευρωομάδα για να είναι αυτεξούσια και να αποφασίζει με μόνο γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας».

Όπως τονίζει, διαχρονικά οι Έλληνες Ευρωβουλευτές δεν μπορούν να μας εκπροσωπήσουν στον βαθμό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Δίνει μάλιστα το παράδειγμα με την παραχώρηση και ψήφιση του Turk-Aegean το οποίο δόθηκε
«αβλεπή» στην Τουρκία ερήμην των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

«Κάτι τέτοιο εμείς όχι μόνο δεν θα το επιτρέπαμε, αλλά είμαστε ταγμένοι σθενάρα απέναντι στο να μην περάσει».

Το δεύτερο ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του κόμματος είναι η παροχή κινήτρων ώστε να προασπισθεί η βιολογική διαιώνιση της Ευρώπης και της Ελλάδας, η οποία και περνάει από τη δημογραφική ανάπτυξη.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, αυτή τη στιγμή ο δείκτης γονιμότητας βρίσκεται στο 1,3, γεγονός που σημαίνει πως οδεύουμε ολοταχώς προς την εξάλειψή Ευρωπαϊκού πληθυσμού, των αφανισμών θα λέγαμε.

«Η Ισλαμοποίηση είναι πριν προ των πυλών και πραγματικά έχουμε φτάσει στα όρια». Για το σκοπό αυτό πρέπει να παρθούν μέτρα και να δοθούν κίνητρα στην ελληνική οικογένεια, στα νέα ζευγάρια ώστε να μην αισθάνονται ότι το παιδί ή η δημιουργία οικογένειας τους προσθέτει ένα επιπλέον βάρος.

«Είναι μια ευλογία Θεού και αυτό θα είμαστε σθεναρά μαζί τους, ώστε να γίνει πράξη και να αισθανθούν άνετα, προκειμένου να δώσουμε και κάποια λύση στην υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο τρίτος πυλώνας είναι η χάραξη του θαλασσίου χωροταξικού σχεδιασμού, ζήτημα για το οποίο η Ελλάδα έχει κληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το θέμα έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια γιατί δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε. Όπως εξηγεί ο κ Χατζηδάκης , «από το 1921 έχουμε αδρανοποιήσει με φοβικό σύνδρομο και με μια ατολμία να χαράξουμε τα όρια μας, τα αυτονόητα πηγάζουν από το δίκαιο της θάλασσας». Ατολμία που δίνει βήμα στο να γίνονται όλες αυτές οι προκλήσεις από την Τουρκία και πλέον από τα Σκόπια και την Αλβανία.

Άρα, όπως αναφέρει, δημιουργείται η εντύπωση στον κόσμο ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική, είναι ο «καρπαζοεισπράκτορας» της περιοχής.

Συνεπώς, θα έπρεπε οι άνθρωποι που συναλλάσσονται και ασκούν εξωτερική πολιτική να πάρουν το μερίδιο της ευθύνης ότι αντιπροσωπεύουν ένα περήφανο λαό και ένα γενναίο έθνος και δεν μπορεί να πάνε ως οσφυοκάμπτες ή με τάση υποτέλειας να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά συμφέροντα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει πως αυτές οι εκλογές, οι Ευρωεκλογές δεν έχουν τύπικο χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό.

Δίνει δε ιδιαίτερη έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι στον ελληνικό υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι δεν μπορούν να καταργηθούν ή δεν μπορούν να προσβληθούν. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν ισχύει βάσει μιας συμφωνίας για το Δίκαιο των Συμφωνιών που τέθηκε σε εφαρμογή στη Βιέννη το 1969 και στο άρθρο 60 παράγραφος 1 αναφέρει ρητώς ότι αν ένα από τα δύο μέλη προβεί σε ουσιώδη παραβίαση μιας συμφωνίας , το δεύτερο μέλος έχει το δικαίωμα να την καταγγείλει και να αποσυρθεί.

Άρα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «χρησιμοποιώντας αυτό το άρθρο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο βέτο που έχουμε απωλέσει από την συμφωνία των Πρεσπών και να επανέλθει η τάξη και η ομαλότητα και η περηφάνια που έχει χαθεί σε όλη τη Μακεδονία και κατ’ επέκταση σε όλη την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την ευρύτερη πορεία της ΕΕ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως «η Ευρώπη έχει πάρει στροφή με το λάθος μέρος της ιστορίας και αυτό θα το δείξει το μέλλον. Και αυτό γιατί, στην περίπτωση του Ρωσοουκρανικού πολέμου, αυτοί που βοηθούνται από όλο αυτό είναι η Αμερική και η Ρωσία και αυτός που ζημιώνεται ενεργειακά είναι μόνο η Ευρώπη.

«Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι 27 ηγέτες της Ευρώπης δεν βλέπουν ότι με την τακτική που ασκούν στοχοποιείται και φτωχοποιείται ενεργειακά η Ευρώπη».

Αντίστοιχα, ως η αγροτική πολιτική είναι θηλιά στο λαιμό των Ευρωπαίων αγροτών, οι οποίοι με πρόφαση μάλλον την κλιματική αλλαγή έχουν τιμολογήσει την εκπομπή του διοξείδιού το άνθρακα στον πρωτογενή τομέα.

Αποτέλεσμα είναι μια Ευρώπη που θα μετατραπεί σε ένα κέλυφος Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανθρώπους μόνο μιας Βαβέλ και μιας γενικής παγκοσμιοποίησης όπου ο μόνος λόγος ύπαρξής θα είναι ο εξαναγκασμός σε μια ηγεμονική υποτέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ