ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στους μικρομεσαίους – Ποιοι συμμετέχουν στη «Διάσκεψη Τσίπρα»

Προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στους μικρομεσαίους – Ποιοι συμμετέχουν στη «Διάσκεψη Τσίπρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, συναντά σήμερα Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ιερουσαλήμ πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, όπου αναμένεται να συναντήσει αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, υπουργούς και εκπροσώπους της Οργάνωσης για τη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Χάνι αλ Χαγιέκ με τον οποίο είχαν και ιδιαίτερη συνάντηση, και τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ όπου συνομίλησαν με τους πάνω από 6.000 κατοίκους του.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Στο μεταξύ, αύριο ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να ξεκινήσει διήμερη περιοδεία στην Πελοπόννησο, αρχής γενομένης από την Αρκαδία και τη Λακωνία και συνεχίζοντας σε Μεσσηνία και Ηλεία.

Η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στους μικρομεσαίους

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της αναθέρμανσης της σχέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους μικρομεσαίους γενικότερα- σχέση η οποία είχε πληγεί βαθιά και με την περιλάλητη δήλωση Κατρούγκαλου λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023- εντάσσεται όχι μόνο η ομιλία Κασσελάκη σε σχετικό συνέδριο το Σάββατο, αλλά και η συνάντηση που θα έχει προς τα τέλη της εβδομάδας με το προεδρείο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Γιατί δεν «κατέβηκε» στις φοιτητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβηκε με παράταξη στις φοιτητικές εκλογές- το είχε προαναγγείλει το CNN Greece εδώ και τρεις μήνες- το σκεπτικό της Νεολαίας είναι πως από τη στιγμή που και πριν τη διάσπαση η παρουσία του κόμματος δεν ήταν αξιομνημόνευτη είναι προτιμότερο το χτίσιμο να γίνει από κάτω από προς τα πάνω.

Αυτό σημαίνει πρακτικώς τη συγκρότηση παρατάξεων σε τμήματα και σχολές ούτως ώστε το 2025 το κόμμα να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τα ποσοστά κάτω του 3% που επιτύγχανε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Διεθνής Διάσκεψη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

Μέσα στις επόμενες ημέρες, επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στις 17- 18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών από το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας».

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονεμηθεί βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για την προσφορά της στην Ειρήνη.

Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Μάθιου, Μάθιου Νίμιτς.

Μεταξύ άλλων στη Διάσκεψη θα παρέμβουν νυν και πρώην κυβερνητικοί κι ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ζόραν Ζάεφ, ο Ντιμίτρι Ντιμιτρόφ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Στέφαν Λεβέν, ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Γιοχάνες Χαν, ο Μάρος Σέφκοβιτς, η Γιολάντα Ντίαζ, ο Ριάντ αλ Μαλίκι κι ο Μάρτιν Σουλτς

Επίσης, θα λάβουν μέρος ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Ελι Σλάιν, η πρώην συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων και νυν ευρωβουλεύτρια Σκα Κέλερ, η πρώην αντιδήμαρχος της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, καθώς και η πρόεδρος της Ακαδημίας Ακτιβιστών, Αλις Μπαρμπ, γνωστή για τις αποκαλύψεις της για τη χρηματοδότηση της γαλλικής ακροδεξιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ