ΑΙΧΜΗ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγώνας δρόμου ενόψει ευρωεκλογών: Πυκνώνουν οι περιοδείες Μητσοτάκη με μηνύματα συσπείρωσης

Αγώνας δρόμου ενόψει ευρωεκλογών: Πυκνώνουν οι περιοδείες Μητσοτάκη με μηνύματα συσπείρωσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μηστοτάκης στην περιοδεία του σε Αγρίνια και Άρτα

INTIME NEWS

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν να επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα έχουν επιδοθεί τα πολιτικά κόμματα πλησιάζοντας προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εβδομαδιαία ανασκόπηση της Κυριακής με τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. Στη συνέχεια σχεδιάζει να εντείνει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα στέλνοντας μηνύματα συσπείρωσης.

Στη Δυτική όχθη βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από όπου έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ενώ επανήλθε σε ανάρτησή του στο θέμα της ακρίβειας, αναφερόμενος αυτή το φορά στην τιμή του ελαιόλαδου. Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον διπλό στόχο του ΣΥΡΙΖA στις ευρωεκλογές που είναι πτώση των ποσοστών της ΝΔ και άνοδος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε το Σαβατοκύριακο σε Κύμη και Αλιβέρι, από όπου εξαπέλυσε τα βέλη του στον πρωθυπουργό λέγοντας πως η χώρα αποκλίνει από όλους τους δείκτες ευημερίας των ευρωπαϊκών χωρών. «Αυτό έχει ονοματεπώνυμο » είπε και συνέχισε: «Είναι η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός πρωθυπουργός. Πρέπει να υπάρξει αποδοκιμασία στην αλαζονεία», υπογράμμισε.

Να ενισχύσει το ΚΚΕ κάλεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από εκλογικό περίπτερο του κόμματος στη Νέα Σμύρνη. «Με δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη να δώσουμε σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στο λαό μας, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης», σημείωσε.

Πυκνώνει τις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα πυκνώσει τις περιοδείες του τις επόμενες εβδομάδες, στέλνοντας νέα μηνύματα συσπείρωσης απέναντι στη χαλαρή ψήφο.

Αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ να επισημάνει πως αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη διαχείριση του Μεταναστευτικού αλλά και τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, που χρησιμοποιούνται ήδη για τη βελτίωση των υποδομών της χώρας αλλά και το ενιαίο ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα.

Παράλληλα, αναμένεται να σηκώσει το γάντι στη ρητορική τοξικότητας που χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως δεν αντιπροτείνουν το παραμικρό και ότι αποσκοπούν στο να μετατραπεί η κάλπη σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

Επιπλέον, πρόκειται να σταθεί και στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας πενταετίας, που οδήγησε στην μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων αλλά και στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια», θα είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του Πρωθυπουργού στις περιοδείες του, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, με ορίζοντας το 2027 όταν και θα γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα φυσικά εντάσσονται οι νέες αυξήσεις μισθών, η περαιτέρω στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών, η βελτίωση του ΕΣΥ, και άλλες δομικές αλλαγές.

Σχετικά με την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως συνιστά την απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα και θα σταθεί στα όσα έχουν ήδη γίνει για την αντιμετώπισή της, όπως είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών αλλά και οι έλεγχοι στην αγορά που έχουν επιφέρει πρόστιμα σε αρκετές εταιρείες για πρακτικές αισχροκέρδειας.

Κασσελάκης από Βηθλεέμ: «Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό»

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», αναφέρει στην δήλωση του από την Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει: "Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια".

Σημειώνει ότι «είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ'όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ