ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρες ενόψει Ευρωεκλογών: Η μάχη της Βόρειας Ελλάδας και το θερμό επεισόδιο Γεωργιάδη - Κασσελάκη

Κόντρες ενόψει Ευρωεκλογών: Η μάχη της Βόρειας Ελλάδας και το θερμό επεισόδιο Γεωργιάδη - Κασσελάκη
Από την περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Θερμαίνεται το πολιτικό κλίμα μερικές εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, με τα πολικά κόμματα να δίνουν τελευταία, τη μάχη της Βόρειας Ελλάδας. Στο ίδιο κλίμα δεν λείπουν οι κόντρες και οι προσωπικές εντάσεις όπως εκείνη που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (21/5) μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για χαρακτηρισμό του πρώτου προς τον δεύτερο.

Στην αιχμή της αντιπαράθεσης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, βρίσκεται και το θέμα της ακρίβειας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Δυτική Μακεδονία, να εξαπολύει πυρά προς την αντιπολίτευση αναφορικά με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατηγόρησε για «παραλογισμό» την αντιπολίτευση, επειδή, όπως τόνισε, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί ζήτησε από την Ευρώπη να τη βοηθήσει, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει δίκιο γι' αυτά που λέει στην επιστολή.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι έλαβε σήμερα την απάντηση της Ευρωπαικής Επιτροπής στην επιστολή που είχε στείλει στην πρόεδρο της για το θέμα της ακρίβειας στην Ελλάδα.

Επισήμανε ότι στην απάντησή της η Κομισιόν του λέει ότι έχει δίκιο, ότι υπάρχουν κάποιες πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια μπορούν να τιμολογούν διαφορετικά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία και να στοιχίζει πιο ακριβά το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα, αδικαιολόγητα, από ότι μπορεί να στοιχίσει σε μία άλλη αγορά.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στα θέματα του αγροτικού τομέα, ενώ έστειλε και νέα προειδοποίηση προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας αναφορικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας για την επίσημη ονομασία της χώρας.

Νέα πρόκληση από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη από τη Φλώρινα

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε για μεγαλύτερη ανατροπή στις Ευρωεκλογές, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλία, ζήτησε να μπει φραγμός στην αλαζονεία της κυβένησης.

Ανδρουλάκης από Καρδίτσα: «Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους»

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή-παρωδία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδεικνύει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε από την πρώτη στιγμή: Πως η κίνηση αυτή δεν είχε την παραμικρή ουσία, αλλά έγινε με μοναδικό σκοπό ο κ. Μητσοτάκης να πετάξει για μία ακόμη φορά από πάνω του την ευθύνη για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που οι πολιτικές της κυβέρνησης του έκαναν να ακμάζει», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή του πρωθυπουργού για την ακρίβεια.

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, από την Καρδίτσα.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για περίτρανη απόδειξη ανικανότητας του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στην Θεσσαλία.

«Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατία. Δεν κατάφεραν ούτε να ενισχύσουν την πρόληψη, αλλά ούτε να προχωρήσουν γρήγορα στην αποκατάσταση, με αποτέλεσμα οι πληγείσες περιοχές να ζουν ακόμη και σήμερα πολύ δύσκολες καταστάσεις» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Καυγάς Γεωργιάδη - Κασσελάκη για τους υγειονομικούς

Αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης αποτέλεσε το σχόλιο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για «κάφρους υγειονομικούς», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να του ασκεί έντονη κριτική.

Ο υπουργός από την πλευρά του κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ότι «γράφει συνειδητά ψέματα» όταν του καταλογίζει συνολικά απαξιωτική αντιμετώπιση στους υγειονομικούς.

«Ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» του υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αλήθεια εσείς επικροτείτε αυτή την συμπεριφορά; Επίσης εγώ δεν είπα «ότι θα σας ξεσκίσω» όπως είπατε εσείς για μένα, ρήμα που υποκρύπτει βία και για το οποίο ουδέποτε ζητήσατε έστω μία συγγνώμη» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «μάπα», ο υπουργός έγραψε ότι «εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη».

«Κακώς χρησιμοποίησα τη φράση αυτή ...Ζήτησε να διαγραφεί αμέσως» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ολόκληρη η ανάρτηση Άδωνι Γεωργιάδη

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του «ευχαρίστησε» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ που τον χαρακτήρισε «μάπα».

«Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει. Παρακαλώ λοιπόν τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνεχίσει να απευθύνει χαρακτηρισμούς προς εμένα» ανέφερε.

Προειδοποίησε όμως, «να μην τολμήσει ξανά να χαρακτηρίσει νοσηλευτές και υγειονομικούς «κάφρους» και «ανθρωπάκια». Να μην τολμήσει να διαχωρίζει ξανά τους ασθενείς σε VIP και κοινούς θνητούς, ώστε ο VIP με ένα στραμπούληγμα να προηγείται στη σειρά από τον πολίτη με εγκεφαλικό ή έμφραγμα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ