ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος για μια «πράσινη» Κρήτη - Οι απαντήσεις Κασσελάκη στις επίθεσεις που δέχεται

ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος για μια «πράσινη» Κρήτη - Οι απαντήσεις Κασσελάκη στις επίθεσεις που δέχεται
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Από περιοχές του βόρειου τομέα της Αττικής συνεχίζει σήμερα Σάββατο (11/5) τις περιοδείες του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, από το πρωί θα επισκεφθεί διαδοχικά το Εμπορικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, το Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου, την πλατεία Κασταλίας, το Εμπορικό Κέντρο Χαλανδρίου, την πλατεία Αγίου Νικολάου, το Άλσος της Κηφισιάς, ενώ από τις 13.15 θα περπατήσει στο κέντρο της Κηφισιάς.

Το απόγευμα της Κυριακής, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη Μαγνήσια, ενώ τη Δευτέρα θα περιοδεύσει σε Καρδίτσα και Λάρισα.

Την Τρίτη θα πάει στην Κομοτηνή όπου και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση και στη συνέχεια, αλλά και την επόμενη ημέρα 15 Μαΐου θα περιοδεύσει σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί ξανά στην Κρήτη και δη στο νομό Ηρακλείου, πιθανόν στις 21 Μαΐου, όπου θα δώσει μια κεντρική ομιλία και θα επισκεφθεί και το Αρκαλοχώρι, τόπο καταγωγής του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Η αναφορά στη Μεγαλόνησο έχει τη σημασία της γιατί εκεί συναντά και τις μεγαλύτερες δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει συμπεριλάβει στο δικό του ψηφοδέλτιο αρκετούς Κρητικούς με ισχυρή εκλογική βάση.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, παραδέχονται ότι αν η Κρήτη «πρασινίσει» στις 9 Ιουνίου, τότε ακόμα κι αν είναι δεύτεροι με διαφορά από τη Χαριλάου Τρικούπη ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να σκιάσει την επιτυχία τους.

Όπως λένε, εξάλλου, στην Κουμουνδούρου, είναι επιλογή του κ. Κασσελάκη να μην αφήνει αναπάντητες τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ανταποδίδοντας τα πυρά με όρους όμως πραγματικών γεγονότων.

Θεωρώντας πως είναι σε εξέλιξη μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει σε «κόκκινο» συναγερμό το επιτελείο του προκειμένου να οργανωθεί με «ακρίβεια χειρουργείου» η αντεπίθεση του κόμματος απέναντι στο «βρόμικο», όπως το χαρακτηρίζει, σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως βάσει του σχεδίου του επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βγει από το «κάδρο» των προσωπικών επιθέσεων εναντίον Κασσελάκη, έχοντας όμως αναθέσει την «αποστολή» αυτή στους Άδωνι Γεωργιάδη, τον Παύλο Μαρινάκη, τον Νίκο Ρωμανό και τον Στέλιο Πέτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ