ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Θέτει ζήτημα παραίτησης Κεραμέως - «Να απολογηθεί για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ»

Ανδρουλάκης: Θέτει ζήτημα παραίτησης Κεραμέως - «Να απολογηθεί για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

«Υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας για την κυρία Κεραμέως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Τη μία κλέβουν παράνομα τα μέιλ χιλιάδων εκλογέων. Τούς πιάνουμε να ψεύδονται και δεν περνάει ένας μήνας και γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών διάρρηξη και λένε 'φερόμενη'. Είναι σοβαρό και αξιόπιστο ευρωπαϊκό κράτος αυτό; Είναι αξιόπιστη αυτή η κυβέρνηση;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο OPEN και συνέχισε:

«Υπάρχει σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης προς την κ. Κεραμέως και προς τον κ. Μητσοτάκη που την καλύπτει. Για εμένα υπάρχει ζήτημα παραίτησης της κ. Κεραμέως και το λέω ευθέως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε: «Η κ. Κεραμέως έχει χρέος να απολογηθεί και αν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, να παραιτηθεί. Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές. Υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας του υπουργείο Εσωτερικών. Αν η κ. Κεραμέως δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, πρέπει να παραιτηθεί».

Εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «είμαι αισιόδοξος, γιατί υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ, υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αποτελεί σοβαρή απειλή ούτε ως δεύτερο, ούτε ως τρίτο κόμμα, με μία ατζέντα – lifestyle».

«Ο πήχης για όλα τα κόμματα είναι οι προηγούμενες εκλογές» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι «ο στόχος είναι η 9η Ιουνίου να παράξει πολιτικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι μία αποδοκιμασία για την πολιτική της ΝΔ και μία επιβράβευση για τη δημοκρατική παράταξη, ώστε να υπάρχει ισχυρός, σοβαρός αντίπαλος στην αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρή απειλή ούτε ως δεύτερο, ούτε ως τρίτο κόμμα – Επιμένω σε ντιμπέιτ», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ