ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πώς ο περιοριστικός όρος των 50μ μπορεί να αφήσει τον Φλώρο εκτός Ολομέλειας

Βουλή: Πώς ο περιοριστικός όρος των 50μ μπορεί να αφήσει τον Φλώρο εκτός Ολομέλειας
Από τη στιγμή της επίθεσης του βουλευτή Κων. Φλώρου στον Βασ. Γραμμένο μέσα στη Βουλή EUROKINISSI

Με τα κιάλια θα βλέπει στο εξής την Βουλή, κατά τα φαινόμενα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κ. Φλώρος, μετά την επιβολή του περιοριστικού όρου που του έθεσε η Δικαιοσύνη να μην πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων των βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, τον οποίο ξυλοκόπησε χθες εντός του Κοινοβουλίου.

Όπως εκτιμούν κοινοβουλευτικές πηγές, δεδομένου ότι η χωροταξία της Ολομέλειας δεν επιτρέπει να τηρηθεί αυτή η απόσταση (αλλά και οι δύο βουλευτές κάθονται σε πολύ κοντινά έδρανα) δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο όρος αυτός.

Μάλιστα, σχολίαζαν ότι το θέμα αυτό, καλείται να το διαχειριστεί ο ίδιος ο Κ. Φλώρος και να πάρει τις αποφάσεις του αφού, δεν θα ασχοληθεί η Βουλή να του βρει λύση.

Ως εκ τούτου, θεωρείται πολύ πιθανό να μην εμφανιστεί ξανά στις εργασίες της Ολομέλειας.

Επεισόδιο στη Βουλή: Eλεύθερος αφέθηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος - O όρος που του επιβλήθηκε

Αποβολή 15 ημερών από το Κοινοβούλιο και περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης

Σύμφωνα με την απόφαση του πρόεδρου της Βουλής (βάσει του Κανονισμού) την οποία επικύρωσε η Ολομέλεια της Βουλής, στον ανεξάρτητο βουλευτή, έχει επιβληθεί 15νθήμερη αποβολή του από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, για τις ημέρες που η Βουλή λειτουργεί (στην ουσία επεκτείνεται η απαγόρευση παρουσίας του για μετά το Πάσχα) καθώς και περικοπή, κατά το ήμισυ, της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ο κ. Τασούλας, έχει μιλήσει για «ποινή – χάδι», ωστόσο ο Κανονισμός δεν είχε την πρόνοια να αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές για μέλη του Κοινοβουλίου, λόγος άλλωστε για τον οποίο ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που επέτρεψε να συλληφθεί και να παραπεμφθεί ο βουλευτής με την αυτόφωρη διαδικασία για κακούργημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές επί το αυστηρότερο που εξετάζονται, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να αφορούν στον αποκλεισμό από τις εργασίες της Βουλής για δύο μήνες αντί για 15 ημέρες καθώς και η περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης να μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους πέντε μήνες.