ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Βροχή" τροπολογιών από υπουργούς & βουλευτές στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

"Βροχή" τροπολογιών από υπουργούς & βουλευτές στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

"Βροχή" τροπολογιών πέφτει στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, που φθάνουν αισίως τις 25, τρεις εκ των οποίων είναι υπουργικές και 22 βουλευτικές.

Σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Τρύφωνα Αλεξιάδη παρέχεται εξουσιοδότηση στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, να καθορίζει με απόφαση του που εκδίδεται έως το τέλος κάθε έτους, τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα μέσα στο επόμενο έτος.

Η απόφαση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί οποτεδήποτε. Οι άλλες δύο υπουργικές τροπολογίες αφορούν θέματα υγείας και παιδείας.

Μεταξύ των βουλευτικών τροπολογιών είναι εκείνες που έχουν καταθέσει ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι για την απαλλαγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ 23% και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τροπολογία για την επαναφορά στα 1500 € του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού και προστασία προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, κατέθεσε στο νομοσχέδιο η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ