Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Τα επόμενα βήματα και η συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη - Ερντογάν

Τα επόμενα βήματα των ελληνοτουρκικών επαφών έκαναν γνωστές διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, με ορίζοντα την συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την άνοιξη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ατζέντα που έχει συμφωνηθεί, στις 2 Φεβρουαρίου αναμένεται επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό τη συζήτηση των ζητημάτων πάνω στα οποία οι δύο χώρες μπορούν να βρουν κοινό τόπο.
Παράλληλα, επιχειρηματική ελληνική αποστολή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με Τούρκους επιχειρηματίες και φορείς εξωστρέφειας και να προωθήσει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.
Αργότερα, στις 11 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής της ελληνικής πλευράς την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπά, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν που αναμένεται να προγραμματιστεί για τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Κομβική τέλος αναμένεται να είναι και η συνάντηση των δύο ηγετών στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν «ξαναγράφει» τον Όμηρο: Η Universal υπόσχεται ένα κινηματογραφικό έπος
07:20.jpg?t=4Q0Hpb1_Dv9gdHTe-MWvIw)
Κινητοποίηση για ύποπτο αντικείμενο έξω από εταιρεία στη Λεωφόρο Συγγρού
07:18
Σκληρή ποινή ΠΑΣΟΚ στην Μπατζελή που ανασκεύασε καθυστερημένα
07:15
ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: Το διπλό στοίχημα της Μελόνι - Γιατί η Φον ντερ Λάιεν περιμένει με αγωνία τη συνάντηση με Τραμπ
07:10