ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορές στην οπαδική βία στη Βουλή - Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου για τα πτυχία

EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Η οπαδική βία και η αντιμετώπισή της, με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού χθες, απασχόλησε την σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μεταξύ ανωτάτων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που πήραν τον λόγο ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους εκφράζοντας θερμές ευχές για ανάρρωση στον αστυνομικό, την συμπαράσταση τους στην οικογένειά του και αναφέρθηκαν στην έκταση του φαινομένου και την ανάγκη για αντιμετώπισή του.

Ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αστυνομικού και τόνισε ότι η απάντηση της κυβέρνησης στο ερώτημα αν θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη βία ή με τις αιτίες που την προκαλούν, είναι ότι πρέπει να ασχοληθούμε και με τα δύο. Ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι είναι καιρός να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις για να εκλείψει το πρόβλημα της οπαδικής βίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν γρήγορα οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Η Ράνια Θρασκιά, εκ μέρους τοτ ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η οπαδική βία έχει πάρει στη χώρα μας ανεξέλεγκτη μορφή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ζήτησε ενημέρωση της Βουλής για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Ο Παύλος Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ) εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Αστυνομία και η παρουσία της στα γήπεδα δεν λύνουν το ζήτημα της οπαδικής βίας και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διαπίστωσε η Μερόπη Τζούφη, από τη Νέα Αριστερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης