ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέψευσε ο Σταθάκης τις εκτιμήσεις Στουρνάρα για τα 86 δισ. κόστος του α' εξαμήνου 2015

Διέψευσε ο Σταθάκης τις εκτιμήσεις Στουρνάρα για τα 86 δισ. κόστος του α' εξαμήνου 2015

Διέψευσε τις εκτιμήσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι το κόστος διαπραγμάτευσης του α’ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ανέρχεται σε 86 δις ευρώ, ο Γιώργος Σταθάκης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα «μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας», ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι τα 86 δις ευρώ ήταν η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Επιτέθηκε μάλιστα, στη ΝΔ ότι υιοθετεί τις εκτιμήσεις και αναρωτήθηκε πως «κάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση αυτή

την αριθμητική».

Όπως είπε ο Γιώργος Σταθάκης από τα 86 δις της συμφωνίας, τα 50 δις ευρώ αφορούσαν αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, τα 25 δις ευρώ «πήγαν» στην αναδιάρθρωση των τραπεζών, που δεν χρειάστηκαν όμως και τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 6 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα 11 δις ευρώ αφορούν πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες.

Επί της ουσίας της πρότασης νόμου του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομίας την χαρακτήρισε ανεφάρμοστη, σημειώνοντας ότι εάν την υιοθετούσε η κυβέρνηση θα χρειαζόταν νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.