ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο όλων ο Μειμαράκης ο οποίος μάλλον προηγείται

Στο στόχαστρο όλων ο Μειμαράκης ο οποίος μάλλον προηγείται
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης σε ομιλία του στην Πάτρα (Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σκηνικό ρήξης στήνεται για μία ακόμα φορά στη Νέα Δημοκρατία δημιουργώντας πλέον έντονες ανησυχίες στα στελέχη του κόμματος για την επόμενη μέρα της παράταξης μετά τις εκλογές.

Η ηρεμία που είχε επικρατήσει τις τελευταίες μέρες στο εσωκομματικό μέτωπο όπως αποδεικνύεται είχε «επιβληθεί» από την ανάγκη να υπάρξει μια αντιπολιτευτική στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέτρα που περνούσαν από τη Βουλή. Πλέον όμως και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές, τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά.

Σε αυτή τη φάση μάλιστα φαίνεται πως στο στόχαστρο μπαίνει, από τους συνυποψηφίους του, ο Βαγγέλης Μειμαράκης ο οποίος και προηγείται στις δημοσκοπήσεις που έχουν μέχρι τώρα δημοσιοποιηθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες το βράδυ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην τηλεόραση του Μέγκα κατηγόρησε τον κ. Μειμαράκη πως προκαλεί κρίσεις έτσι ώστε να εμφανίζεται ο εγγυητής της ενότητας την επόμενη μέρα.

«Πατά πάνω σε ένα ρόλο που δεν τον κέρδισε ποτέ, τον ρόλο του Πολιτικού Αρχηγού» είπε ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζοντας τον κ. Μειμαράκη ως « διορισμένο αρχηγό με εντολή μέχρι τον Μάρτιο.»

Ειχε προηγηθεί η έντονη κριτική από την πλευρά των κκ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη για το γεγονός ότι όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του κ. Μειμαράκη χρησιμοποιούν τις υποδομές των κεντρικών γραφείων του κόμματος για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Στη ΝΔ πολλοί εκτιμούν πως για το καλό της παράταξης δεν θα πρέπει να υπάρξει δεύτερος γύρος, κάτι που όπως φαίνεται θα αποφευχθεί μόνο αν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο υποψήφιο το βράδυ της 22ης Νοεμβρίου είναι μεγάλη. Και αυτό γιατί θεωρούν πως οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο που θα στηθεί από τις 22 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου θα δημιουργήσει ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον στο εσωτερικό της ΝΔ τορπιλίζοντας την όποια προσπάθεια να υπάρξει ηρεμία την επόμενη μέρα.

«Η κατάσταση ενδέχεται να φύγει από κάθε έλεγχο και από τα πλαίσια ενός ευπρεπούς προεκλογικού αγώνα» δηλώνουν στελέχη της ΝΔ επισημαίνοντας πως «η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για το κόμμα , όπως δύσκολο θα είναι να επουλωθούν και οι πληγές που θα έχουν ανοίξει.»

Ηδη πάντως έχει ξεκινήσει ένας παρασκηνιακός πόλεμος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ουσιαστικά να κατηγορεί την πλευρά Μειμαράκη πως βρίσκεται πίσω από τα δημοσιεύματα και τις αναλύσεις που βρίσκουν «κώλυμα» στο ενδεχόμενο αρχηγός κόμματος που δεν είναι βουλευτής να εκλεγεί Πρωθυπουργός.

Από την άλλη συνεργάτες του κ. Μειμαράκη κατηγορούν την πλευρά Τζιτζικώστα πως διαδίδει ψευδώς πως ο κ. Μειμαράκης σκέφτεται να μην κατέβει τελικά στις εκλογές αν δεί πως χάνει στις δημοσκοπήσεις από τον κ. Τζιτζικώστα. Σε αυτό το κλίμα οι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα δίνουν και παίρνουν. Μειμαράκης και Τζιτζικώστας εκτιμούν πως θα κόψουν πρώτοι το νήμα και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο ενώ συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ πιστεύουν πως με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεύτερος πίσω από τον κ. Μειμαράκη δεν θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.