ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ψηφίστηκε απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ) ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν οι υπουργικές τροπολογίες:

- για την προμήθεια και διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων και την παράταση ισχύος των συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψή των αναγκών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η τροπολογία ψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν το ΚΚΕ καιη η Πλεύση Ελευθερίας.

- για την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) υπ. Αρ. 7 (ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ) και για την κάλυψη επισκευαστικών αναγκών των λοιπών ΤΠΚ τ. ΡΟΥΣΣΕΝ του Πολεμικού Ναυτικού και για τους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, Υπερψήφισαν η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση και καταψήφισε η Νίκη, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης