ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει σύγκλιση για τον εκλογικό νόμο

Στ. Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει σύγκλιση για τον εκλογικό νόμο
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

“Δεν έχουμε πλήρες σχέδιο από την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναζητεί την κοινή συνισταμένη”, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως τόνισε, είναι θετικός στη διατήρηση του ορίου του 3%, στο σπάσιμο των περιφερειών, στη μείωση του μπόνους των 50 εδρών αλλά να δίνεται μικρότερο, καθώς και στην ψήφο των αποδήμων.

Ωστόσο εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολο να βρεθούν 200 ψήφοι για να αλλάξει τώρα το εκλογικό σύστημα καθώς αυτό, όπως ανέφερε, συνάγεται από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που έχουν αντιδιαμετρικές αντιλήψεις.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα του έχει πλήρη πρόταση για τον εκλογικό νόμο, την οποία ανέλυσε στον κ. Τσίπρα, “πολλά σημεία της οποίας τα θεωρεί λογικά αλλά βεβαίως πρέπει να υπηρετήσει και μια κομματική γραμμή”, όπως είπε, ενώ διευκρίνισε ότι “δεν υπάρχει σύγκλιση γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση”.

H συζήτηση συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες καθώς δεν θα πρέπει προβλήματα που χρειάζονται λύση να αναβάλλονται, πρόσθεσε.

Σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι ευκαιρία να προσδιοριστούν τα άρθρα που θα πρέπει να αλλάξουν, επισημαίνοντας για το Ποτάμι, την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημιών. “Να μην το κάνουμε όμως κύριο ζήτημα. Πρώτα να πάρουμε αποφάσεις για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής των Ελλήνων και η συζήτηση για το Σύνταγμα μπορεί να εξελίσσεται παράλληλα”, τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ