Το παρασκήνιο για Πολάκη - Ποιοι του ζήτησαν να φύγει, ποιοι τον υποστήριξαν και η στάση Τσίπρα
Ανανεώθηκε:
Μπορεί η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να ήταν ομόφωνη, ωστόσο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις από μέλη της, κυρίως όσους ανήκουν στις εσωκομματικές τάσεις της Ομπρέλας, αλλά και της ΡΕΝΕ, που κινείται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.
Κοινή συνισταμένη αυτών των τοποθετήσεων ήταν πως ο βουλευτής Χανίων θα όφειλε να διευκολύνει το κόμμα και να απόσυρε ο ίδιος την υποψηφιότητά του.
Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκαν κυρίως η Θεανώ Φωτίου, ο Πάνος Λάμπρου (Ομπρέλα) και οι Διονύσης Τεμπονέρας, Νίκος Σκορίνης και Πάνος Ρήγας (ΡΕΝΕ).
Σε πιο χαμηλούς τόνους κινήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας πάντως πως όλοι πρέπει να προσέχουν στο δημόσιο λόγο τους, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως δεν έλαβε το λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, η οποία κινήθηκε στο πλαίσιο του «ό,τι πει ο πρόεδρος».
Από την άλλη, οι πιο διαπρύσιοι υποστηρικτές του κ. Πολάκη ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, η Ζωή Καρκούλια και η Μάγκυ Δούση.
Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως με την παραμονή Πολάκη φεύγει ένα βάρος από το κόμμα, το οποίο μπορεί να επικεντρωθεί πλέον στον προεκλογικό αγώνα.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως πέρα από τη «γενναία αυτοκριτική» που αναγνώρισε ο κ. Τσίπρας στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του πίστωσε και τη συνεισφορά του με τις αποκαλύψεις που έκανε ως τομεάρχης Διαφάνειας των υποθέσεων του Ανδρέα Πάτση και της Σοφίας Νικολάου.
Του επέστησε την προσοχή, πάντως, ώστε να διαφοροποιήσει το ύφος του προκειμένου να μην γίνει ο λόγος του αντικείμενο πολιτικού αποπροσανατολισμού από τη ΝΔ.
Στη δική του τοποθέτηση, εξάλλου, ο κ. Πολάκης κινήθηκε στον απολογητικό τόνο της επιστολής του.