ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελτιώσεις στον αναπτυξιακό νόμο από τον Σταθάκη

Βελτιώσεις στον αναπτυξιακό νόμο από τον Σταθάκη
Ο Γιώργος Σταθάκης στη συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Αναπτυξιακό Νόμο. EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στα 100.000 ευρώ μειώθηκε το ελάχιστο κεφάλαιο που απαιτείται για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο σύμφωνα με τροποποίηση που επέφερε ο Γιώργος Σταθάκης.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι το ελάχιστο κεφάλαιο επενδυτικού σχήματος που μπορεί να υπαχθεί στο νόμο για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις είναι 100.000 ευρώ (από 150.000 ευρώ) και για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) 75.000 ευρώ (από 100.000).

Σύμφωνα με άλλη αλλαγή, υποχρεώνονται τα επενδυτικά σχέδια να διασφαλίζουν τις συνθήκες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο χρειάζεται μία κερδοφόρα χρήση την επταετία πριν από τη διαχειριστική χρήση της αίτησης υπαγωγής.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος ψηφίστηκε επί της αρχής του στην αρμόδια επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων, ενώ ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.