ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Κάθε 5 μέρες βρίσκουμε κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε σκάνδαλο

Ηλιόπουλος: Κάθε 5 μέρες βρίσκουμε κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε σκάνδαλο
«Το τσουνάμι ερχόταν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση δεν ασχολιόταν» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος,αναφερόμενος στις ελλείψεις στα φάρμακα Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, λειτουργεί ως επιταχυντής όλων των κρίσεων. Το ίδιο κάνει τώρα και με τις ελλείψεις στα φάρμακα», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105.5 FM”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το τσουνάμι ερχόταν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση δεν ασχολιόταν» και πως «επιτάχυνε το πρόβλημα με την πολιτική της», καθώς «δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στις παράλληλες εξαγωγές, ενώ η κρατική φαρμακαποθήκη έχει καταγγελθεί κι αυτή για εξαγωγές».

«Και έρχεται ο κ. Πλεύρης να πει ότι φταίνε οι γιατροί γιατί υπογράφουν πολλές συνταγές, φταίνε οι γονείς που στοκάρουν φάρμακα, φταίει η Κίνα και η Ινδία, καταλήγοντας ότι φταίει η αντιπολίτευση. Για όλα φταίει πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ο μόνος που δεν φταίει είναι η κυβέρνηση», σχολίασε.

Υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα «και ο κ. Πλεύρης, όσο δεν τα παίρνει, αποδεικνύει την ενοχή του». Ειδικότερα μίλησε για απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών, real time έλεγχο των φαρμακαποθηκών από τον ΕΟΦ, μέριμνα ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι φαρμακαποθήκες να χτίσουν το στρατηγικό απόθεμα που χρειάζεται.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την κατάσταση στα νοσοκομεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ακόμα και μετά την πανδημία, έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας από ό,τι είχαμε πριν».

Αναφερθείς στις υποθέσεις των κ.κ. Χειμάρα και Πάτση, τόνισε ότι «τη στιγμή που ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, κάθε πέντε μέρες σχεδόν βρίσκουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε κάποιο σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα».

Είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί «θεωρώντας ότι δεν θα ισχύουν οι κανόνες πρώτα απ' όλα για τους ισχυρούς. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αφορά και την περίπτωση Πάτση και την περίπτωση Χειμάρα, είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν ισχύει μόνο ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής όταν παίρνεις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, αλλά και ότι είναι άκυρες αυτές οι συμβάσεις». «Και στις δύο περιπτώσεις το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω. Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΑΔΑΕ να ελέγξει τις άρσεις απορρήτου στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τόνισε ότι «είναι πολύ κρίσιμη εξέλιξη που δείχνει ότι ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους».

Εξήγησε ότι «ο κ. Τσίπρας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΑΔΑΕ, θα παραθέσει συγκεκριμένα ονόματα από το πολιτικό προσωπικό, τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ηγεσία του στρατεύματος, προκειμένου να υπάρξει η θεσμική ενημέρωση επίσημα από την ΑΔΑΕ, αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ».

Υπογράμμισε ότι «με την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, για μια σειρά από ανοιχτές υποθέσεις, πρώτα και κύρια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, οι ελεγκτικές αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους και θα στείλουν το φάκελο όπως πρέπει στη Δικαιοσύνη, η οποία θα προχωρήσει στο έργο της χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση».

Ερωτηθείς για τη συζήτηση που είχε χθες με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως «είπε ψέματα ότι η τιμή του φυσικού αερίου δεν έχει μειωθεί στα προ του πολέμου επίπεδα, ενώ κάλυψε εντελώς τον κ. Χειμάρα -ο οποίος λίγες ώρες μετά παραιτήθηκε και παραιτήθηκε με όρους μαφίας προκειμένου να μείνει ”η επιχείρηση” αλώβητη».

Τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι ο κ. Γεωργιάδης είπε ουσιαστικά πως δεν τον ενδιαφέρει το Σύνταγμα, όταν δήλωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών του είναι αδιάφορη», σχολιάζοντας ότι «πολύ δύσκολα θα επιβίωνε σε ένα κυβερνητικό κόμμα σε μια στοιχειωδώς σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα».

Για την ενίσχυση των μεσαίων στρωμάτων είπε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπεται μεταξύ άλλων ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και να ισχύει αυτό για όλους τους εργαζόμενους.