Aνδρουλάκης για παρακολουθήσεις: Το «απόρρητο» δηλητηριάζει την πολιτική ζωή
Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποιεί το «απόρρητο» και οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και τη λίστα με τα ονόματα που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παράνομων παρακολουθήσεων.
Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει πως τρεις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσής του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη χρήση του Predator στην Ελλάδα «η Κυβέρνηση των ‘’νόμιμων λαθών’’ και της συσκότισης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος».
Προσθέτει πως στο σημείο που έχουμε φτάσει το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη που οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση και τονίζει πως «δεν νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών».
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στη δημόσια σφαίρα ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παράνομων παρακολουθήσεων.
Το «απόρρητο», που από την αρχή της υπόθεσης έχει εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα.
Το «απόρρητο» επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί συντηρώντας μια δυσώδη κατάσταση.
Τρεις μήνες μετά την κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μηνυτήριας αναφοράς μου για την χρήση του Predator στην Ελλάδα και της δεύτερης συμπληρωματικής το Σεπτέμβριο για την παράνομη παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ, η Κυβέρνηση των «νόμιμων λαθών» και της συσκότισης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος.
Αντίθετα, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν προσήλθαν στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία τους προστάτευσε και από την κλήση τους στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής βουλής. Γιατί άραγε;
Στο σημείο που έχουμε φτάσει, το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη που οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση.
Μετά από τόσους μήνες, πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα; Ποια πρόσωπα από τα εμπλεκόμενα έχουν κληθεί να καταθέσουν;»