ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή σε ΝΔ και Ποτάμι για τη δήλωση Καμμένου ότι η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά είναι εγκληματική

Οργή σε ΝΔ και Ποτάμι για τη δήλωση Καμμένου ότι η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά είναι εγκληματική
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και αυτή τη φορά αφορμή δεν αποτελεί το πολυνομοσχέδιο, αλλά μια δήλωση του Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Σύρο. Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε αντισυνταγματική απόφαση και εγκληματική πράξη την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ΝΔ που ζητά την παραίτησή του αλλά και του Γιώργου Μαυρωτά από το Ποτάμι, που παράφρασε μια ιστορική ατάκα της Βούλας Πατουλίδου.

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία εγκληματική πράξη, μια αντισυνταγματική απόφαση για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή είχα βάλει δύο προτεραιότητες συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νομιμότητα και να μην θιχθούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Παραμένει, όμως, προτεραιότητα το να μπορέσουμε, με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας».

Ο υπουργός Άμυνας ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη».

Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε οργή στη Συγγρού και η αντίδραση ήρθε αμέσως με ανακοίνωση.

«Μονόδρομος πια η παραίτηση Καμμένου»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική..." Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος. Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν "έγκλημα". Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από την πλευρά του, σχολίασε με καυστικό τρόπο ότι «έχουμε χάσει το μέτρημα με τις φορές που ήταν να παραιτηθεί ο Πάνος Καμμένος», ενώ υποστήριξε ότι το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο έχει γίνει για την καρέκλα ρε γαμώτο. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη».

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο"».