ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόρισμα ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Σχέδιο συγκάλυψης - Να διερευνηθεί περαιτέρω

Πόρισμα ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Σχέδιο συγκάλυψης - Να διερευνηθεί περαιτέρω
«Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε όλους απαραίτητους μάρτυρες και το αποδεικτικό υλικό», τονίζει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ζητά στο πόρισμα του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάνοντας παράλληλα λόγο «για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου».

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στηλιτεύει τη στάση της πλειοψηφίας, η οποία όπως αναφέρει έκανε πολύ λίγα για την ανάδειξη της αλήθειας και ως προς την ουσία της υπόθεσης, επισημαίνει πως δεν συνέτρεχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία ήταν παράνομη.

Επισημαίνει ακόμη την ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΠ και ενίσχυσης του ρόλου της εισαγγελικής αρχής και της Α.Δ.Α.Ε. ως ανεξάρτητης αρχής.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

1- Η στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης του διερευνώμενου σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων.
Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε όλους απαραίτητους μάρτυρες και το αποδεικτικό υλικό. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν πολύ λίγα για τη ανάδειξη της αλήθειας και πάρα πολλά για τη συγκάλυψη του σκανδάλου και τη συσκότιση της υπόθεσης.

2- Δεν προέκυψε ότι συνέτρεχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Επομένως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη ήταν παράνομη.
Υφίστανται επομένως σοβαρές ενδείξεις ότι η ομάδα των προσώπων που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιοδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιοδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην παράνομη παρακολούθηση έχουν πιθανόν τελέσει αξιόποινες πράξεις.

3- Καθίσταται αναγκαία η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και η ενίσχυση του ρόλου της εισαγγελικής αρχής και της Α.Δ.Α.Ε. ως ανεξάρτητης αρχής.