ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αποτάσσει τις εκλογές που προετοιμάζει πυρετωδώς

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αποτάσσει τις εκλογές που προετοιμάζει πυρετωδώς
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν τις κάλπες καλοδεχούμενες, πιστεύουν ότι θα είναι πρώτο κόμμα και τονίζουν πως πρόκειται για κοινωνική ανάγκη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτάσσει δημοσίως τις εκλογές για τις οποίες προετοιμάζεται πυρετωδώς στο παρασκήνιο», αναφέρουν, σε σκωπτικό τόνο, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανακίνηση του δημογραφικού και του μεταναστευτικού, η ανακοίνωση γυναικείων υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, το μπαράζ επιδομάτων που κατά τα άλλα πολεμά, η επίσπευση νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν την προεκλογική περίοδο, ακόμα και η δέσμευση για παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα εντάσσονται, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, στο προεκλογικό οπλοστάσιο που οικοδομεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου θεωρούν τις εκλογές καλοδεχούμενες, πιστεύουν, ότι θα είναι πρώτο κόμμα και τονίζουν, πως πρόκειται για κοινωνική ανάγκη.

Στέκονται, μάλιστα, και στο εύρημα πρόσφατης δημοσκόπησης της Κάππα Research, σύμφωνα με το οποίο η σχετική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Με βάση και αυτό, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνέχιση του έντονου πρέσιγκ στον Νίκο Ανδρουλάκη, να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, επίσης, υπογραμμίζουν πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, θα απαντά στις κοινωνικές ανάγκες, θα αναβαθμίζει τη θέση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον και, κυρίως, θα προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία.

Όσον αφορά την Τουρκία, στην αξιωματική αντιπολίτευση κρίνουν πως είναι απαραίτητες άμεσα δύο κινήσεις.

Η πρώτη σχετίζεται με την ανάγκη σύνδεσης της αναθεώρησης της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης– Τουρκίας με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης γιατί η γείτονας πρέπει να πιεστεί προς ένα διάλογο ύφεσης για να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποκλειστικώς για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Παραλλήλως, κατά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει όποιες ευρωπαϊκές εγγυήσεις δοθούν στη Σουηδία και στη Φινλανδία, κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την ένταξη των κρατών αυτών στο ΝΑΤΟ, να δοθούν και στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία.