ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Μην αναζητάτε αφελείς συνενόχους

Γεννηματά σε Τσίπρα: Μην αναζητάτε αφελείς συνενόχους
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Μην αναζητάτε ούτε πρόθυμες εφεδρείες, ούτε αφελείς συνενόχους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέρριψε το φλερτ του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, καθώς ήταν αυτή που διαπραγματεύθηκε και γι αυτό κρίνεται. Τόνισε ότι η δεύτερη ευκαιρία που έδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους δεν σημαίνει άφεση αμαρτιών και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να το πάρει αλλιώς».

Στην ομιλία της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση γιατί δεν εκφράζει την ελπίδα και δεν δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης στη χώρα και χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ τον τρόπο που χειρίστηκε ο πρωθυπουργός το θέμα της αύξησης 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

«Θα αποκαλυφθεί σύντομα, όταν περάσει το «πάγωμα» και έρθει η ώρα της «απόψυξης» των μέτρων και αφήστε τις αστειότητες σαν και αυτές που ακούσαμε χθες από τον Υπουργό Πολιτισμού».

«Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο», είπε και παρουσίασε τα πέντε μεγάλα όχι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

• Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
• Τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας
• Την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών
• Την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση
• Την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Εξέφρασε την ικανοποίηση της γιατί η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αναδιάρθρωση, απομείωση και επιμήκυνση του δημόσιου χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ