ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία

Γεννηματά: Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον κ. Τσίπρα, ότι στο θέμα της αξιολόγησης προχωράει χωρίς σχέδιο, ενώ σχετικά με την απόφαση Ντράγκι και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή είναι μισή, καθώς δεν αφορά τα ομόλογα του δημοσίου.

“Το έργο διαπλοκή, το έργο λάσπη το έργο κοκορομαχία συνεχίζεται ενώ η χώρα βυθίζεται. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και δεν θα ξεφύγετε από αυτή”, τόνισε η κ. Γεννηματά, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

“Η πραγματικότητα δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό ούτε με τη διχαστική ρητορική ούτε με τα νταϊλίκια. Φαίνεται πως δεν μάθατε τίποτα από τα περσινά λάθη και το πόσο πίσω οδηγήσατε τη χώρα που το πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Είστε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα ψάχνει μία κρυψώνα για να κρύψει όσα είπε την προηγούμενη. Πανηγυρίζετε για την απόφαση Ντράγκι χωρίς να αντιλαμβάνεστε πως η απόφαση είναι μισή καθώς δεν αφορά τα ομόλογα του δημοσίου και θα σας θυμίσω πως την απόφαση αυτή θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει ένα χρόνο πριν”, υπογράμμισε και συνέχισε:

“Στο θέμα της αξιολόγησης είναι προφανές πως προχωράτε χωρίς σχέδιο, χωρίς προορισμό και χωρίς στρατηγική. Το έργο ‘ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής’. Κύριε Τσίπρα κατεβάστε την παράσταση πριν η νέα κωμωδία εξελιχθεί σε πολιτική τραγωδία για τη χώρα”.

Για το ΔΝΤ, η κ. Γεννηματά ανέφερε: “Η θέση μας είναι δεδομένη απέναντι σε ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ όμως βρίσκεται εδώ μετά από δική σας επιστολή. Τώρα σας πήραν είδηση εντός και εκτός Ελλάδος. Παίζεται το ίδιο περσινό έργο. Μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση θα τα δώσετε όλα και θα στείλετε τη λυπητερή στον ελληνικό λαό”.

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για την Εξεταστική η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αν θέλετε Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια, εμείς θα την στηρίξουμε γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να κρύψουμε. Εμείς ανοίξαμε πρώτοι τα θέματα της διαφάνειας των κομμάτων. Εσείς έρχεστε με καθυστέρηση δεύτερος”.

“Πρέπει να δίνουμε καθαρές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που υπάρχουν”, σημείωσε, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι “υπήρξαν κάκιστα υπερδανεισμοί”, όμως, όπως είπε, “αφορούσαν όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανέθεσε τη διερεύνηση των οικονομικών του στις έξι μεγαλύτερες εταιρίες ορκωτών λογιστών της χώρας και το πόρισμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη εδώ και 23 μήνες. Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους Έλληνες στα μάτια, να τους πούμε ότι περιορίσαμε τα έξοδα μας κατά 96%. Ας κοιταχθούν στα μάτια όσοι μας κουνάνε το δάχτυλο. Καθαρές κουβέντες. Προκαλώ όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο, να διατάξουν εσωτερικό έλεγχο με αξιόπιστες εταιρίες και να δώσουν το πόρισμα στη δικαιοσύνη και τότε ελάτε να συγκριθούμε”, τόνισε.

Αναφερόμενη στα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ήδη ορισμένα τα ερευνά η δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι “στόχος μας θα πρέπει να είναι να μην επαναληφθούν στο μέλλον”.

“Είναι εύκολες οι καταγγελίες περί διαπλοκής. Εμείς την βλέπουμε, με στελέχη και υπουργούς όμως της κυβέρνησης σας να βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι πίστας. Γι’ αυτό και δεν μας πείθετε όταν μιλάτε για διαφάνεια. Ονειρεύεστε ένα καθεστωτικού τύπου έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης” πρόσθεσε και κατηγόρησε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ, ότι σφυρίζουν αδιάφορα στην πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ζητήματα της οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ