ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από την πολύπαθη Εύβοια ξεκινά τις περιοδείες του ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Από την πολύπαθη Εύβοια ξεκινά τις περιοδείες του ο Τσίπρας
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η πολύπαθη Εύβοια θα είναι, πιθανότατα την Παρασκευή, ο πρώτος σταθμός των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε όλη τη χώρα ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 24 με 27 Φεβρουαρίου και της επιχείρησης εξωστρέφειας που εκκινεί προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να ενσωματώσει τις προτάσεις τους στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Η επιλογή, βεβαίως, της Εύβοιας μόνο τυχαία δεν είναι αφού το νησί έχει χτυπηθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες, τον Αύγουστο από τις φωτιές και πιο πρόσφατα από τις πλημμύρες.
Όπως πληροφορείται, εξάλλου, κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κατάσταση σήμερα δεν είναι πολύ καλύτερη από αυτή του καλοκαιριού με τους κατοίκους να αισθάνονται τυχεροί που οι περισσότεροι τους χειμερινούς μήνες κατοικούν από την πλευρά του Αιγαίου και δεν χρειάστηκε να προστατεύσουν περιουσίες τους κι από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Η επιτροπή, εξάλλου, ανασυγκρότησης της Εύβοιας που έχει συγκροτηθεί υπό τον Σταύρο Μπένο, όσες καλές προθέσεις κι αν αναγνωρίζουν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ικανή από μόνη της να υπερκεράσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά κυρίως την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης για να ενισχύσει τους πληγέντες πέρα από τα χρήματα που καταβάλλονται έτσι κι αλλιώς ως αποζημιώσεις εκ του νόμου στα θύματα φυσικών καταστροφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της επίσκεψης Τσίπρα θα προηγηθεί, την Πέμπτη, επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως θα συμβαίνει σε όλες τις περιοδείες από εδώ και πέρα για την καλύτερη προετοιμασία της παρουσίας του προέδρου.
Όσον αφορά την πρόταση Τσίπρα για συγκρότησης ολιγομελούς επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία θα λαμβάνει στην ουσία δεσμευτικές αποφάσεις, συνεργάτες του τη συνδέουν και με το πολιτικό κόστος από μια επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε κρίσιμες ομάδες του πληθυσμού που η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αγγίζει. Ο λόγος γίνεται κυρίως για τους κληρικούς και τους ένστολους όπου παρατηρούνται σχετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μολονότι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.