ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στη ΝΔ για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ικανοποίηση στη ΝΔ για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, επισημαίνοντας πως οδήγησε τη συζήτηση εκεί που ήθελε και εκεί που έπρεπε παρουσιάζοντας με στοιχεία την καταστροφική διαχείριση της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό που λένε είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα σημαντικά πρβλήματα που έχει η χώρα και πως από εκεί που ήθελε να είναι κατήγορος, τελικά έγινε κατηγορούμενος.

Μάλιστα στη ΝΔ εκφράζουν την απορία τους για τις υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου για τη χθεσινή συζήτηση καθώς όπως λένε αν και το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση απειλούσαν με ονόματα και διευθύνσεις τελικά ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε «άσφαιρος».

Στη Συγγρού εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός απέτυχε παρά τις προσωπικές επιθέσεις να εγκλωβίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πέταξε το γάντι στον κ. Τσίπρα να πάει τη χώρα σε εκλογές ενώ πιστεύουν πως χαμένος της χθεσινής βραδιάς ήταν και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος και αναγκάστηκε να κάνει πίσω στο θέμα Μουζάλα.

Αυτό που λένε είναι πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο έδωσε πειστικές απαντήσεις στις έτσι και αλλιώς ανυπόστατες κατηγορίες του κ. Τσίπρα αλλά κατάφερε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό και για τις τρεις κρίσεις που βιώνει η χώρα, την οικονομική, την προσφυγική και τη θεσμική με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός κομματικού κράτους.

Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση-πρόκληση του κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προφανώς και σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στρατηγική της ΝΔ η οποία και θεωρεί πως τα πράγματα για τη χώρα γίνονται χειρότερα κάθε μέρα που περνά με το να παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης από εδώ και πέρα θα το θέτει σε κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει περιοδείες και επαφές σε όλη την Ελλάδα με στόχο να βρίσκεται, όπως λένε στη ΝΔ, κοντά στους πολίτες και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ