ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στόχος την επόμενη εβδομάδα να υπάρχουν ημερομηνίες για ανοίγματα δραστηριοτήτων

Γεωργιάδης: Στόχος την επόμενη εβδομάδα να υπάρχουν ημερομηνίες για ανοίγματα δραστηριοτήτων
Δελτίο τύπου / POOL

Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο Τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης που θα αναφέρει συγκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων –όπως η μουσική και η αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε δεξιώσεις- όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως μετά από συζήτηση των ειδικών της επιτροπής θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως για να ανοίξουν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια.

Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις αυτές θα αργήσουν να πάρουν χρήματα από τους πελάτες τους, καθώς οι συνδρομές έχουν παγώσει.

Τόνισε, όμως, πως είναι ακόμη νωρίς για ανακοινώσεις και εξήγησε πως την επόμενη εβδομάδα να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων τουρισμού, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία τη μεθεπόμενη.

Απαντώντας σε ερώτημα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στη Σάμο, όπου ανεστάλη προσωρινά το πρόγραμμα Γαλάζια Πατρίδα λόγω χαμηλής προσέλευσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κατοίκους που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Υποστήριξε δε, πως η εν λόγω είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε ολόκληρη τη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αγγίζει το 90%. Τόνισε δε, πως μέχρι στιγμής, η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμό.

Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός, αν αύριο όλοι πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση Χρυσοχοϊδη ότι 117 σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι ο νόμος έχει αλλάξει προς το αυστηρότερο, αλλά ο καινούριος νόμος ισχύει για όσους καταδικάζονται με το νέο νόμο και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Μιλώντας για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε για τα μέσα Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για προγραμματισμένο συνέδριο ενώ επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός δεν αφορά κανέναν παρά μόνο τους υπουργούς.

«Ο κόσμος έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ