ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Κανένας λόγος αποχώρησης του Μουζάλα

Σκουρλέτης: Κανένας λόγος αποχώρησης του Μουζάλα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κανένας λόγος αποχώρησης του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση δεν υπάρχει, υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega σημείωσε ότι " δεν γεννιέται κανένα πολιτικό ζήτημα. Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φύγει". Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Πάνου Καμμένου "από τη στιγμή που δόθηκαν τόσο καθαρές απαντήσεις δεν τίθεται κανένα θέμα".

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον Γ. Μουζάλα έναν από τους πιο πετυχημένους υπουργούς καθώς μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσφυγικό.

Αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την αποτελεσματικότητά της.

"Με βάση την προσέγγιση των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών μάλλον επετεύχθη κάτι το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά αυτό που επετεύχθη είναι πολύ λίγο με βάση του διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες. μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία μπορέσει να λειτουργήσει... Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς αντιμετωπίζει ο ισχυρός κόσμος το προσφυγικό. Δεν πήγαμε μπροστά σε αυτό το θέμα».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά στελεχών της ΝΔ που ζητάνε την άμεση εκκένωση της Ειδομένης χαρακτηρίζοντας θλιβερό το αίτημα

"Eίναι θλιβερό πως στελέχη της ΝΔ βγαίνουν και με έναν τρόπο κυνικό, ψυχρό μιλάνε για άμεση εκκένωση. Με ποιο τρόπο; Είδατε τις εικόνες. Είδατε τα μωρά παιδιά. Δηλαδή να στείλουμε εκεί ποιους και να τους διώξουν όταν ο πιο σωστός, ενδεδειγμένος τρόπος είναι να πειστούν ότι δεν μπορούν να μένουν εκεί και με δεδομένο ότι οι διεθνείς συνθήκες μας απαγορεύουν να φτιάξουμε δομές δίπλα απ' τα σύνορα;"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ