ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Δεν πρέπει να συνδέεται το προσφυγικό και η αξιολόγηση

Σόιμπλε: Δεν πρέπει να συνδέεται το προσφυγικό και η αξιολόγηση
EUROKINISSI

Κατά της σύνδεσης του προσφυγικού και της αξιολόγησης τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

"Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα σήμερα. Θα ενημερωθούμε απλά. Θεωρώ και αυτό θα υποστηρίξουμε να ξαναγυρίσει η τρόικα στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα και να συνεχίσει τις εργασίες της", σημείωσε.

"Από τη μια μεριά χρειάζεται κάθε υποστήριξη η Ελλάδα για το προσφυγικό και η Γερμανία την υποστηρίζει ιδιαίτερα και δε θέλει σε καμία περίπτωση να αφήσει την Ελλάδα μόνη της σε αυτό το ζήτημα. Αλλά μερικές φορές υπάρχει μία σύνδεση που δημιουργείται μεταξύ του προσφυγικού και του θέματος, που αφορά τη σταθεροποίηση του προγράμματος", τόνισε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως τα δύο ζητήματα δεν πρέπει να συνδέονται γιατί είναι δύο διαφορετικά θέματα.

Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα, υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Αθήνα να λάβει αποφάσεις για να περάσει στην ανάπτυξη, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "αναμιγνύοντας αυτά τα δύο θέματα δεν θα αλλάξει η κατάσταση".