ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Θα αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια του lockdown

Παπαθανάσης: Θα αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια του lockdown
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Έρχεται ειδική διάταξη για να αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια του lockdown, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος είπε πως θα γίνονται διασταυρώσεις με τις τιμές προ lockdown και όπου διαπιστωθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα αλλά και κλεισίματα επιχειρήσεων.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται χιλιάδες έλεγχοι καθημερινά.

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν πλέον στις 20:30 και το take away θα επιτρέπεται μετά τις 21:00 μόνο για όσους βρίσκονται νόμιμα έξω για λόγους που έχουν διευκρινιστεί.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε, επίσης, ότι απαγορεύεται να πάρει -για παράδειγμα- κάποιος το σκυλάκι του για βόλτα και να πάει να πάρει σουβλάκια.

Ερωτηθείς δε για τα αιτήματα επαγγελματιών να ανοίξουν κατ΄ εξαίρεση, όπως τα βιβλιοπωλεία ή εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις και οι καταναλωτές θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο με ηλεκτρονικές παραγγελίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ