ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Star: Επίθεση συναίνεσης στον Μητσοτάκη – Άσκηση ισορροπίας για Πολάκη

Τσίπρας στο Star: Επίθεση συναίνεσης στον Μητσοτάκη – Άσκηση ισορροπίας για Πολάκη
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στην αποψινή συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίου του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την επίθεση συναίνεσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής, ο κ Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για ένα εξάμηνο συναινετικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, τον ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, την αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ, το πάγωμα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και του νομοσχεδίου Βρούτση για τα εργασιακά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης δεν δεχτεί αυτό το κοινό σχέδιο που μπορεί να ενώσει όλον τον πολιτικό κόσμο, θα φέρει πλήρη και ακέραια την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο που θα τύχει της κοινής αποδοχής του πολιτικού κόσμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι η ονοματολογία είναι πρόωρη, αφού ο πρωθυπουργός δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση. Προσέθεσε δε ότι υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες που πληρούν τις προδιαγραφές.

Υπεύθυνη η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η χώρα μπήκε σε lockdown γιατί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έκαναν αυτά που έπρεπε για να ενισχυθούν το ΕΣΥ και οι δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και για να ανοίξει ο τουρισμός με ασφαλή τρόπο. Έκανε επίσης λόγο για κυβερνητικό μπάχαλο, αφού ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο απέκλειε το lockdown και την Πέμπτη το ανακοίνωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Βασίλη Κικίλια για δημιουργική λογιστική, αφού για να διογκώσει την ενίσχυση του ΕΣΥ που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, προσθέτει στις ΜΕΘ του ΕΣΥ αυτές των ιδιωτικών κλινικών. Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή και παρά την πανδημία, υπηρετούν στο ΕΣΥ 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι από όσους υπηρετούσαν στο τέλος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να ασκήσει κριτική στον Σωτήρη Τσιόδρα, λέγοντας ότι τιμά τους επιστήμονες. Παρατήρησε όμως ότι η επιστήμη δεν είναι θρησκεία και η αμφισβήτηση τη βοηθάει να προχωράει.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Αρνητική εικόνα

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ανάρτηση φωτογραφίας που έκανε ο Παύλος Πολάκης από γεύμα με άλλα έξι άτομα σε φιλικό του σπίτι, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να κρατήσει τις ισορροπίες. Μίλησε για αρνητική εικόνα αφού μπορεί να εκληφθεί ως προτροπή προς του πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ωστόσο, έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι είχε μόλις κάνει τεστ που είχε βγει αρνητικό, οπότε δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους συνδαιτημόνες του.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Μετά τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, η ΝΔ έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Αν κατι συγκρατήσαμε από την ασυνάρτητη συνέντευξη του κ. Τσίπρα είναι η πλήρης κάλυψη στον κ. Πολάκη. Δεν τον ενόχλησε η παράνομη πράξη αλλά η δημοσιοποίηση της. Και αφού δεν την καταδικάζει, την καλύπτει. «Παρανομείτε αλλά στα κρυφά» λέει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα. Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ