ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτωπο για την αντιμετώπιση των ξενοφοβικών κυβερνήσεων ζήτησε ο Θεοδωράκης

Μέτωπο για την αντιμετώπιση των ξενοφοβικών κυβερνήσεων ζήτησε ο Θεοδωράκης

Τη συγκρότηση ενός μετώπου για την αντιμετώπιση των ξενοφοβικών συμπεριφορών ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ζήτησε με αφορμή τα όσα διημείφθησαν στη Διάσκεψη των Χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που προσέρχεται με συγκεκριμένες προτάσεις στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει υπόψη του τόσο τις θέσεις του Ποταμιού όσο και τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως «όσο καθυστερούμε, χάνονται ζωές στο Αιγαίο και γεμίζει η Ελλάδα στρατόπεδα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση αποκάλυψης της σπείρας των εκβιαστών, αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση είδε τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, που ο διευθυντής της κατηγορείται για αυτή την υπόθεση. «Αυτά τα πρωτοσέλιδα και αυτός ο άνθρωπος πολεμούσε κυρίως τους αντιπάλους της κυβέρνησης, δηλαδή στα πρωτοσέλιδά τους ήμουν δωροδοκούμενος από τους ευρωπαίους -δικοί τους οι τίτλοι-, ανιψιός πρώην πρωθυπουργού κι άλλα μυθεύματα, εκπρόσωπος των τοκογλύφων, διαπλεκόμενος», είπε και πρόσθεσε πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο εγκέφαλος της σπείρας αρθρογραφούσε για το πόσο κινδυνεύει ο πρωθυπουργός από τη Google. «Γέλασε το διαδίκτυο αλλά το κείμενο έμεινε. Κι έχει την υπογραφή του ανθρώπου που κατηγορείται ότι είναι αρχηγός αυτής της σπείρας», ανέφερε, ζητώντας να διερευνηθεί η σχέση ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα «κουμάσια».

Σχολιάζοντας τη μήνυση που κατέθεσε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου εναντίον του συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη, υποστήριξε πως θα πρέπει να καταλάβει η κ. Θάνου ότι ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα δέχεται κριτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ