ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα έπρεπε να συζητήσουμε στη Βουλή για μια μεγαλύτερη κυβέρνηση»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα έπρεπε να συζητήσουμε στη Βουλή για μια μεγαλύτερη κυβέρνηση»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

“Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που θα έπρεπε να συζητήσουμε στη Βουλή για μια μεγαλύτερη κυβέρνηση”, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι το Ποτάμι θα βγει κερδισμένο και πιο δυνατό από το Συνέδριο.

“Αν μιλάμε σοβαρά για τη χώρα, κοιτώντας την κοινωνία, λέμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτό που λέμε δε μας συμφέρει, δεν έχουμε καμία ανάγκη να βρεθούμε με κάποια υπουργική ευθύνη γιατί ποιος θα ήθελε αυτή την εποχή να είναι υπουργός”, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Mega και τόνισε:

Την ευθύνη όμως την έχει κυρίως ο πρωθυπουργός. Αν νιώθει αδυναμία να κυβερνήσει και πιστεύει ότι πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω στη χώρα, εμείς είμαστε εδώ να συζητήσουμε ποιοι πρέπει να κυβερνήσουν ώστε να λύσουμε τις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν".

“Θα απαντήσουμε την Παρασκευή που ξεκινάει το συνέδριο μας στις προσκλήσεις της κυρίας Γεννήματα. Η πραγματική ανάγκη δεν καθορίζεται από τους κομματικούς μηχανισμούς. Εδώ είναι και η μεγάλη μας διαφορά με κάποιους φίλους του ΠΑΣΟΚ καθώς εμείς θεωρούμε ότι η κοινωνία θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο”, απάντησε σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ψάχνει “συμμαχίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στο να δημιουργήσει ένα συνολικότερο και καλύτερο σχέδιο για το αύριo”.

Το Συνέδριο του Ποταμιού θα πραγματοποιηθεί στις 26-27-28 Φεβρουαρίου και όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης “Θα είναι ένα πολύ μεγάλο συνέδριο με 1.300 συνέδρους που θα έρθουν απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό”.

“Έχουμε έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων για τη χώρα και αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες. Καλούμε τον κόσμο στο συνέδριό μας να τοποθετηθεί και με βάση αυτή την τοποθέτηση θα δούμε τις μελλοντικές μικρές και μεγάλες συμμαχίες”, ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως δεν προβλέπει να γίνονται εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει επαγγελματίας πολιτικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ