ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το προσφυγικό (video)

Τον Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το προσφυγικό (video)
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για τα θετικά αποτελέσματα της Συνόδου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, στην επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

“Καταφέραμε να τελειώσουμε τη συζήτηση για τη Σένγκεν και να θέσουμε τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας στο επίκεντρο της συζήτησης”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε “εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει μια ευρύτατη υποστήριξη στις προτάσεις μας και στις θέσεις μας”.

"Θα πρέπει με πολύ προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις, διαμορφώνοντας μια εθνική γραμμή, να δούμε και τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή μας, που παραμένουν δυστυχώς ανησυχητικές”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο και υπογράμμισε την "ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης για το προσφυγικό, που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας μικρής χώρας, διότι αφορά την Ευρώπη στο σύνολό της”.

“Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών και ο ελληνικός λαός δείχνει το πρόσωπο της αλληλεγγύης, όμως η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά αν μοιράζει μόνο βάρη σε ορισμένους και δεν διέπεται από κοινούς κανόνες”, ανέφερε.

“Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή με τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε από την ίδρυσή της γιατί κινδυνεύει αυτή τη στιγμή ο πυρήνας της. Εμείς ξέραμε πάντοτε ότι δεν είναι το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος” επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

“Εμείς έχουμε κάνει το χρέος μας, γιατί ήμασταν από εκείνους που πιστεύαμε στις αρχές και στις αξίες της ΕΕ”, είπε.
“Η Ελλάδα είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας”, είπε επικαλούμενος τη φράση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

“Είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος για το προσφυγικό και την υπεράσπιση της ιδέας της Ευρώπης, αλλά και των αρχών του ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

“Πάντως στο μεγάλο εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό στόχο είμαι βέβαιος ότι όλοι θα βαδίσουμε μαζί”, κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Στο μεταξύ σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το «Παράλληλο Πρόγραμμα», με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να ανταλλάσσουν βέλη εκατέρωθεν και τη διαδικασία να διακόπτεται συχνά από τις φωνές βουλευτών.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε επίσης εξαπολύσει τα βέλη του εναντίον της πολιτικής του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Σύγκρουση κορυφής με φόντο το «Παράλληλο Πρόγραμμα»