Μικτές τηλεσυνεδριάσεις στην Ολομέλεια μελετά η Βουλή
Μικτές τηλεσυνεδριάσεις στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, μελετά η Βουλή μετά και τη σημερινή επιτυχημένη συνεδρίαση της επιτροπής που επεξεργάζεται το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, όπου υπό τις παρούσες συνθήκες μπορούν να είναι παρόντες έως 60 βουλευτές (1 ομιλητής + 59 βουλευτές στα έδρανα), να μπορούν να μετάσχουν μέσω τηλεσυνεδρίασης κι άλλοι βουλευτές.
Η υλοποίηση του σχεδίου ωστόσο, αυτού, απαιτεί το άνοιγμα των αγορών ώστε να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και εν συνεχεία να τοποθετηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Οι ίδιες πηγές από τη Βουλή, διευκρίνιζαν ότι η σημερινή τηλεακρόαση στην επιτροπή, στην αίθουσα της Γερουσίας, στέφθηκε από επιτυχία, καθώς διέθετε τον ενδεικνυόμενο εξοπλισμό των ημερίδων που διεξάγονται, ενώ συχνά προβάλλονται και σχετικές διαφάνειες.
Οι μικτές συνεδριάσεις, αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι διέξοδος για τους βουλευτές της περιφέρειας που διαμένουν σε ξενοδοχεία, καθώς δεν μπορούν να έρθουν λόγω των περιορισμών που ισχύουν. Τα ξενοδοχεία (πλην ενός στο κέντρο) είναι κλειστά, άρα με την τηλεσυνεδρίαση θα μπορούν να παρεμβαίνουν και να τοποθετούνται στο νομοθετικό έργο της Βουλής.
Σε ό,τι αφορά στην αίθουσα της Ολομέλειας από την υγειονομική υπηρεσία της Βουλής έχουν πει πως για να τηρούνται τα προστατευτικά μέτρα, επιτρέπεται η παρουσία έως 60 βουλευτών. Γι αυτό και στην αυριανή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, θα είναι παρόντες 60 βουλευτές.
Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί φίμωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας φέρεται να τις θεωρεί υπερβολικές, σημειώνοντας πως σε καθημερινή βάση ο αριθμός των βουλευτών που μετέχει στη συζήτηση, σπάνια ξεπερνά τους 60. Από το περιβάλλον του δε, υπογραμμίζουν πως με μια εναλλαγή, δηλαδή, κάποιοι να εξέρχονται της αίθουσας όταν εισέρχονται άλλοι, δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα.